Ton Koopman

Uit: Zwolle - Nederland

Ton Koopman is in 1944 geboren in Zwolle. Na een opleiding te hebben gevolg in klassieke muziek, heeft hij orgel, klavecimbel en muziekwetenschappen gestudeerd in Amsterdam. Hij won voor beide instrumenten een award: ‘Prix d’Excellence.’ Ton was namelijk al aan het begin van zijn studie gefascineerd voor authentieke instrumenten.

Voordat Ton Koopman zijn studie had afgerond, leidde hij een stichting waarmee hij een carrière als dirigent van zeventiende en achttiende-eeuwse muziek startte. Zijn fascinatie voor de Barok heeft geleid tot het oprichten van zijn eerste Barokorkest in 1969, het stichten van het Amsterdam Baroque Orchestra in 1979 en het Amsterdam Baroque Choir in 1993. Met dit orkest maakte hij plaat- en CD-opnamen met werken van o.a. Johann Sebastian Bach, Carl Philipp Emanuel Bach, Heinrich von Biber, Georg Friedrich Händel en Wolfgang Amadeus Mozart.

De omvangrijke en indrukwekkende activiteiten van Ton Koopman als solist, begeleider en dirigent zijn opgenomen op een groot aantal LP’s en Cd’s.

Ton Koopman is ook erg actief als gastdirigent en hij heeft met vele orkesten in Europa, USA en Japan gewerkt.

OUDE OPTREDENS VAN Ton Koopman

  • 29 feb `24
  • 30 - 10   mei
  • 01 mei `07

KOMENDE OPTREDENS VAN Ton Koopman

Wij hebben geen informatie over komende shows van Ton Koopman. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Ton Koopman