Lo Mamo

Uit: Aalst - België

Een tijd terug, lente 2003, vatten Aram De Ryck (Bas) en Ghislain De Bondt (Gitaar), docenten in het Centrum voor Basiseducatie te Aalst, het project op om met Samir Ali Azzat, beroepsmuzikant (Buzuki) en erkend politiek vluchteling, een muziekgroep op te richten. Aram was toen al een tijdlang bassist in de gelegenheidsgroep die hij vormde met zijn vader Paul (Drums) en broer Jonas (Gitaar).

Met Samir erbij was het de bedoeling om al 'jammend' kennis te maken met elkaars muziek. Wat als een improvisatie begon groeide snel uit tot een eigen stijl: de euro-Oriëntal-muziek zoals Samir het zo mooi verwoordt. Het betreft hier een unieke mix van traditionele Koerdisch-Syrische (volks)muziek doorspekt met elementen uit de Westerse poprockmuziek. De combinatie van enerzijds Koerdische zang en bouzouki en anderzijds bas, drums, acoustische en elektrische gitaren, djembé en congas leidt tot experimentele melodieën en meeslepende ritmes en blijft voor evolutie vatbaar. De mogelijkheden zijn talrijk mede doordat Samir zowel klassieke als moderne composities beheerst en een uitstekend solist op de bouziki is.

Samir zingt in het Koerdisch. Hij droomt er van in de toekomst ook songs te brengen in het Nederlands, een taal die hij momenteel hardnekkig poogt onder de knie te krijgen.

OUDE OPTREDENS VAN Lo Mamo

  • 03 sep

KOMENDE OPTREDENS VAN Lo Mamo

Wij hebben geen informatie over komende shows van Lo Mamo. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.