Blue Panic

Nederland

en dampende gitaar met strakke drums, moddervette bas, een hammond tapijtje gecombineerd met een flinke dosis ‘ hot strot ‘.
In het kort de ingrediënten voor de sound van Blue Panic. Deze drents – groningse vijfmans blues/rockband is opgericht in 1998 en stort zich sindsdien vol overgave op de rhythm & blues en rock & roll.

Het repertoire van Blue Panic laat zich het best omschrijven als een krachtige mix van swingblues, rockabilly, slepende shuffles en up tempo rock & roll.
Helden als The Fabulous Thunderbirds, Ronnie Earl, Hollywood Fats, de Vaughan broertjes, The Paladins, Cuby, Jimmie Smith, Brian Setzer, Carl Perkins, Charlie Rich, Eddy Cochran, ze komen allemaal voorbij. Bestaande, niet alledaagse nummers, uitgevoerd in onze geheel eigen ‘Panic Style ‘.

Wie zijn de leden van Blue Panic ?
Op drums ‘ nieuwkomer ‘ Ben Gerdes, van oorsprong een new wave drummer, maar sinds de eerste Panic sessies besmet met het blues / rock virus. Met zijn retestrakke partijen & stuwende ritmes de motor van de band.
Bassist Wim Tijms is een man van het eerste uur. Van huis uit een toetsenman, maar sinds jaren ook stuwend aanwezig op de bas. Samen met Ben de ‘ backbone ‘ van Blue Panic.
Matthijs Wetterauw legt met zijn golvende hammond partijen een tapijt van dampende Leslie klanken onder het bandgeluid en zorgt daarnaast voor de broodnodige piano-riedels.
Zanger Bouke Arends neemt met zijn diepe stemgeluid en rockabilly verleden geen blad voor de mond en daarmee de zangpartijen voor zijn rekening. Is met zijn tomeloze inzet en overgave de smoel van de band. Gitarist Edzo de Jonge bezit een Custom Shop Strat & Tone Master versterker, gecombineerd met een vette galm uit een reissue 63 reverbtank. Dit zegt genoeg over zijn geluid; authentiek & altijd op zoek naar de juiste tone & feel. Onlangs de trotse eigenaar geworden van een Rode Gretsch Brian Setzer Hot Rod 6120. Twang !

OUDE OPTREDENS VAN Blue Panic

  • 27 okt `06

KOMENDE OPTREDENS VAN Blue Panic

Wij hebben geen informatie over komende shows van Blue Panic. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.