Billie King

Het lijkt alweer een eeuwigheid geleden dat actrice/zangeres/componiste Tine Reymer furore maakte met Flowers For Breakfast, het heerlijke Antwerpse popgroepje voor fijnproevers waarin ze samen met vriend/collega Tom Pintens de lakens uitdeelde. Flowers For Breakfast bracht 2 eigenzinnige albums uit (“Baron Samedi Conducts The Onion Philharmonique” in 1996 en “Homebound” in 1998) en kreeg een bescheiden tournee door Europa voor elkaar (toen nog niet zo alledaags voor een Belgische band). Intussen timmerde Tine gestaag verder aan haar acteercarrière, met opgemerkte rollen in films en tv-series allerhande (Recht Op recht, Shades, Sedes en Belli, Team Spirit, …)

Toch kon ze nooit echt afscheid nemen van de muziek. Ze stond de afgelopen jaren regelmatig in glam-outfit op het podium bij mambo bigband El Tattoo del Tigre en haar stem was te horen op platen van De Mens en 2000 Monkeys. Het bloed kruipt nu eenmaal waar het niet gaan kan: Tine is weer helemaal terug bij haar oude liefde, de popmuziek. Ze schreef een reeks subtiele popsongs bij elkaar, zocht verwoed naar een volledig vrouwelijke begeleidingsband (geen sinecure) en kreeg vriend en ex-collega Tom Pintens zover dat hij haar solodebuut wilde producen.
Intussen zette ze ook nog even een wolk van een dochter op de wereld, wat het hele opnameproces niet bepaald versnelde, maar first things first.

Het gebeurt niet elke dag dat 5 dames die elkaar van haar noch pluim kennen samen een paar weken het repetitiekot induiken om een gloednieuwe live-set van een gloednieuwe popgroep in te studeren. Maar geloof ons: Billie King is klaar om gehoord en gezien te worden en overtreft de verwachtingen.
Subtiel gearrangeerde, veelal intimistische popliedjes, hier en daar een potige rockgitaar en bovenal de hemelse stem van ons Tine (wat hebben we die lang moeten missen).

Tine Reymer: vocals
Isolde Lasoen: drums
Chantal Willie: bass
Nele De Gussem: gitaar
Inge Flipts: piano

OUDE OPTREDENS VAN Billie King

  • 14 - 23   jul
  • 07 jul
  • 23 - 24   jun
  • 07 jun `07
  • 01 jun `07
  • 01 mei `07
  • 14 apr `07
  • 17 mrt `07
  • 07 - 11   nov
  • 28 - 01   aug
Beijk alle oude (11) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS VAN Billie King

Wij hebben geen informatie over komende shows van Billie King. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Billie King

Beijk alle oude (11) oude optredens

CD-RECENSIES

Billie King There You Go, My Love cover

Billie King - There You Go, My Love

De hemel zij geprezen. De gebeden zijn gehoord. Het volk mag weer genieten van de prachtige stem van Tine Reymer. Toen Reymer zo’n acht jaar geleden samen met haar muzikale partner Tom Pintens (ook...

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: