The Delhi Sweet

Uit: Amsterdam - Nederland

Over een periode van twintig maanden heeft de Amsterdamse band The Delhi Sweet hun debuut EP Painted Halls opgenomen. Deze wordt in eigen beheer uitgebracht. Op 24 februari 2006 wordt de EP in Café Pakhuis Wilhelmina gepresenteerd.

Met professionele apparatuur, beschikbaar gesteld door Muller Muziek in Amsterdam, is de band in slaapkamers en oefenruimtes aan het experimenteren geslagen. Vervolgens is het geheel afgemixt door Mike Meijer in zijn eigen studio.

The Delhi Sweet is nu zo’n vier jaar bezig. In die tijd heeft de band een compleet en divers repertoire opgebouwd, twee demo’s opgenomen en op diverse Amsterdamse podia gestaan als de Melkweg, Winston, Volta, Sugar Factory, Aknathon en Meander. Daarnaast zijn ze te gast geweest bij Radio Mortale. Deze zender is naar eigen zeggen de belangrijkste graadmeter van het Amsterdamse clubcircuit.

Wat de toekomst betreft hoopt de band op een samenwerking met een (waarschijnlijk klein en onafhankelijk) label, dat creatieve vrijheid hoog in het vaandel heeft staan.

The Delhi Sweet is: Toine Donk (slaggitaar, songwriter), Maarten van der Kamp (leadzanger, songwriter), Chris Kok (leadgitaar, tweede stem), Koen van der Kroef (drums), Willem van Willigen (toetsen)

KOMENDE OPTREDENS VAN The Delhi Sweet

Wij hebben geen informatie over komende shows van The Delhi Sweet. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

CD-RECENSIES

The Delhi Sweet Painted Halls cover

The Delhi Sweet - Painted Halls

Een boycot van boter voor Maarten van der Kamp en zijn collega-bandleden. De Amsterdamse band mocht zich geen Blueband noemen, want Unilever kon er niet bepaald de lol van inzien. Blueband bleef...