Hyacinth House

   Genre(s): Roots - country

Oprichter van Hyacinth House Mack Johansson speelt aanvankelijk in een rockband. Tijdens zijn opleiding tot producer en sound-engineer komt hij tot de conclusie dat hij meer betekenis aan muziek wil geven, dus begint hij in 2003 met een project genaamd Hyacinth House. Die groep wordt gekenmerkt door een eigenzinnig geluid met cello, banjo en andere bijzondere instrumenten. Kortom: alternatieve country zoals we die ook van 16 Horsepower kennen. Zanger Johansson: "Zelf luisterde ik vroeger meer naar grunge, later naar Bob Dylan en de countryplaten van mijn vader zoals Hank Williams. Gek genoeg ben ik pas naar het werk van 16 Horsepower gaan luisteren toen anderen ons in dat hokje plaatsten."

De Zweden hebben ‘n speciale band met Nederland. "We zijn al verschillende malen bij jullie geweest. Het klimaat is er beter voor alternatieve muziek. Bij ons moet je eerst een hit scoren om succes te krijgen", meent Johansson.

Het tweede album is 'Black Crows' Country'. Op ‘Black Crows’ Country’ is geen plaats voor lichtzinnigheid. De muziek snijdt niet alleen dwars door merg en been, maar ook door je ziel. In hun thuisland Zweden kan het behoorlijk eenzaam zijn. Voeg daarbij nog het chronisch gebrek aan zonlicht en je begrijpt waar de donkere, onheilspellende sfeer vandaan komt. Hyacinth House bewijst dat wat snaarinstrumenten en een koud countrywalsje, het hart van een bedeesde nog steeds op hol kan doen slaan. Er is geen ontwijken aan. Wie dacht aan een avondje cowboys bij het kampvuur is er aan voor de moeite. Deze muziek neemt je mee voor een dolle rit op de highway to hell. Gejaagd door uit de bocht scheurende elektrische gitaren en opgejaagd door alt.country-instrumentaria zoals banjo, harmonica, dobro, mandoline en melodica raak je al snel op desolate offroadwegen. De stuwende bas, hammond en cello verraden een zware diesel die, alsof de duivel hem op de hielen zit, zelfs uit versnelling nog vooruit gaat.

OUDE OPTREDENS VAN Hyacinth House

  • 09 aug
  • 08 mei `08
  • 13 jan `08
  • 12 jan `08
  • 10 - 12   jan
  • 10 jan `08
  • 04 jun
  • 04 jun
  • 02 jun `06
  • 05 mei
Beijk alle oude (11) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS VAN Hyacinth House

Wij hebben geen informatie over komende shows van Hyacinth House. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Hyacinth House

Beijk alle oude (11) oude optredens

FOTO'S VAN Hyacinth House

Foto Hyacinth House te Bevrijdingsfestival Brabant 2006 Foto Hyacinth House te Bevrijdingsfestival Brabant 2006 Foto Hyacinth House te Bevrijdingsfestival Brabant 2006 Foto Hyacinth House te Bevrijdingsfestival Brabant 2006 Foto Hyacinth House te Bevrijdingsfestival Brabant 2006
 
Bekijk alle 5 foto's van Hyacinth House

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: