Granular Synthesis

Oostenrijk

Granular Synthesis werd in 1991 opgericht door Kurt Hentschlager (1960) en Ulf Langheinrich (1960). Beide zijn kunstenaars die met audiovisuele media werken en video en geluid tot één medium samensmelten. Het ontwikkelen van real time video software en speciale hardwareconfiguraties is hier een belangrijk onderdeel van. Dit stelt ze in staat om video te bespelen als muziekinstrument en op muzikale wijze met video te componeren. Granular Synthesis maakt elektronische emotiemachines die het publiek omringen en onderdompelen en het menselijke waarnemingsvermogen overbelasten door het gebruik van subsonische geluidsfrequenties en doordringende lichtfrequenties waarmee ze het publiek letterlijk aanraken. Hun esthetische concept ontwikkelt zich steeds verder in de richting van de totale constructie van audiovisuele abstractie, digitaal opgewekte beelden en geluid.

In de voorstellingen van AREAL of de installatie FELD, onderzoeken ze de mogelijkheden die audiovisuele velden en oscillaties bieden. Ze willen een audiovisueel geheel creëren dat weliswaar abstract is, maar er uit ziet en klinkt alsof het één geheel vormt. Hun benadering is die van geluidsontwerpers die geluid behandelen als een lichaam en substantie, en van daaruit denken ze visueel in termen van structuren en bewegingen over tijd. Het ontwerpen is het ontwikkelen van de architectuur van geluidseigenschappen in een visuele weergave, dus niet als visuele effecten. In tegenstelling tot alle andere Granular Synthesis live voorstellingen is AREAL geïmproviseerd, als het ware een laboratorium. AREAL omvat diverse soorten audiovisueel materiaal, zowel figuratief als abstract. AREAL is een surround omgeving met projecties op meerdere schermen, ruimtelijke geluidsweergave en een aanzienlijke hoeveelheid subbas.

OUDE OPTREDENS VAN Granular Synthesis

  • 23 - 26   feb

KOMENDE OPTREDENS VAN Granular Synthesis

Wij hebben geen informatie over komende shows van Granular Synthesis. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.