Grey De Lisle

Uit: San Diego, CA - Amerika

‘Altijd als ik zing, voel ik me net een actrice in een groot toneelstuk; ik probeer in de huid van de persoon van elke song te kruipen en zoveel mogelijk emotionele nuances naar buiten te brengen.’ Dat zegt singer/songwriter vrouw Grey De Lisle, van wiens nieuwe album, Homewrecker, gevuld is met doordringende songs over hartzeer, verlies en vastberadenheid. Het album met in de hoofdrollen De Lisle’s rijke, veelomvattende stem en de bijna filmische productie van Marvin Etzioni doet herinneren aan country classics zoals van Tammy Wynette, Bobbie Gentry en Loretta Lynn.

Geboren en opgegroeid in San Diego en van Mexicaans-Ierse afomst, werd De Lisle vanaf geboorte ogenschijnlijk ondergedompeld in muziek. Grey’s moeder speelde in diverse rockbands, die maar net het hoofd boven water hielden. De Lisle herinnert zich: ‘Mijn moeder nam me mee naar de bandrepetities, en als ik me goed gedroeg, lieten ze mij ‘Delta Down’ van Tanya Tucker zingen.’ Grey’s grootmoeder, Eva Flores Ruth, was een zangeres die soms zong bij salsa legende Tito Puente; een karakterschets van haar komt zelfs voor aan het eind van Homewrecker’s ‘Usted,’ een Latin-nummer welke Ruth wel eens zong.

Veelbetekenend, joeg Grey ook een carrière na als stand-up comedian. Dit resulteerde voor Grey in een gestage groei naar haar huidige status als één van de meest gerespecteerde en gevraagde stemactrices voor tv en film op dit moment. Haar ‘oeuvre’ kan worden aanschouwd en gehoord in de veelbekeken kindershows van bijvoorbeeld Rugrats, Powerpuff Girls, Scooby Do en The Flinstones. ‘Mijn carrière als stemactrice betekent dat ik niet afhankelijk ben van een platenlabel of iemand anders voor goedkeuring. Ik kan elk type plaat maken dat ik wil zonder dat ik mij zorgen hoef te maken over een ‘hitsingle’ of een meer ‘commercieel’ type plaat moet maken.’

OUDE OPTREDENS VAN Grey De Lisle

  • 09 nov `05
  • 04 okt

KOMENDE OPTREDENS VAN Grey De Lisle

Wij hebben geen informatie over komende shows van Grey De Lisle. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Grey De Lisle