Mute Math

Mute Math is een band opgericht door de leadzanger en muzikaal leider, Paul Meany, van de voormalige Amerikaanse band Earthsuit. Paul Meany en Darren King speelden in deze progressieve band die vanwege een overload van diverse stijlen twee jaar geleden uit elkaar spatte. Nu spelen Paul en Darren samen met Greg Hill in Mute Math. Dinsdag 16 augustus staat deze Christian rock-band in Paradiso in Amsterdam.
Mute Math ontstond een jaar na het definitieve einde van Earthsuit. Met het aantrekken van gitarist Greg Hill namen de jongens in New Orleans een nieuwe demo op met daarop een geheel nieuwe verzameling van nummers.

Na het spelen van slechts een handje vol lokale shows had de demo zijn weg gevonden naar beroemd producer Tedd T die op het punt stond zijn eigen Warner Brothers divisie op te starten, Teleprompt Records. Tegen het einde van 2003 werd Mute Math gecontracteerd als de eerste band die bij het nieuwe label had getekend.

Mute Math combineert drumcomputers, synthesizers, samples, drum, zelfgebouwde gitaren en basgeluiden. De optelsom van dit geheel is een expressieve show vol muzikale hoogstandjes voor echte muziekfreaks. Tekstueel is Mute Math optimistisch en muzikaal boeiend en uptempo. En de missie van de band? Paul: 'We willen dat iedereen die ons gezien heeft, gewoon vrolijk moet zijn. Dat is onze uitdaging. We willen optimisme overbrengen op het publiek.'

OUDE OPTREDENS VAN Mute Math

  • 24 - 26   aug
  • 23 feb `07
  • 16 aug `05
  • 13 - 15   aug

KOMENDE OPTREDENS VAN Mute Math

Wij hebben geen informatie over komende shows van Mute Math. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Mute Math

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: