Plena Libre

De paradox van Puertoricaanse trots: Plena Libre bevrijdt het ritme en eert de Meesters.
Puertoricaanse trots is het hart van 3 x Grammy genomineerde Plena Libre, die hun 10-jarig bestaan vieren met hun 10e album, ¡Estamos Gozando!, op 13 juni 2005 uitgebracht door World Connection. Tijdens de 2005 concertreeks eren ze Rafael Cortijo in het bijzonder. In veelzijdige arrangementen van traditionele plena ritmes en de combinatie van percussie, blazers en prachtige zang blaast Plena Libre nieuw leven in deze vrolijke dansmuziek.
“Zelfs na vijf eeuwen van kolonisatie, is de Puertoricaanse persoonlijkheid duidelijk gedefinieerd ondanks onze relatie met de VS” vertelt Plena Libre bassist- en bandleider Gary Nuñez. “Het is onmogelijk om het karakter van het Puertoricaanse volk te vervagen, omdat we sterke roots hebben en plena is een belangrijk deel hiervan.” Nuñez voegde bij zijn pandero ensemble bass, keyboards, timbales, congas, vier trombones en een paar van de beste plena zangers (soneros) die hij in Puerto Rico vond. Plena Libre leidde de Top 10 met de ene hit na de andere op de commercieële radio zenders in Puerto Rico. Met hun traditionele en moderne stijlen en arrangementen die zich met andere Caraïbische ritmes mengden bracht Plena Libre plena terug naar de hoofdpodia.
Met ¡Estamos Gozando! is de cirkel van het plena verhaal rond door de grootste plena and bomba componisten te huldigen, zoals o.a. Ángel Torruellas, Los Pleneros de Quinto Olivo, César Concepción, Rafael Cortijo, Mon Rivera, Rafael Cepeda, Toñin Romero en Manuel Jimenez “Canario”.
Plena Libre houdt één oog op het verleden en één oog op de toekomst om zo de Puertoricaanse muziek op de voorgrond te houden van de toekomstige parades en dagelijkse vieringen en natuurlijk als muziek wereldwijd.

KOMENDE OPTREDENS VAN Plena Libre

Wij hebben geen informatie over komende shows van Plena Libre. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.