Headroom

Nederland

Headroom: 1) the capacity of a system to reproduce loud sounds without distortion; 2) vertical space available to allow easy passage under something; 3) undefinable musical sensation of funk, rock, rap, and soul
Na wisselingen van naam (voorheen Rockband Dfine), line-up (nieuwe bassist en zanger) en wijziging van muzikale koers, gaan Ciro Palma (drums, ex-Within Temptation), Willem Nagel (gitaar), Brian Doove (toetsen), Jules Stoop (bas) en Chris de Graaf (zang) vanaf medio 2004 door het leven als de leden van Headroom.

Hun demo EP, getiteld ‘Watching Venus’, opgenomen door Roland Steijn in de ‘Art of Sound Studio’ (www.artofsound.nl) te Leiden, is inmiddels uitgekomen en tijdens de eerste optredens van Headroom in de regio Leiden en Den Haag maakte het enthousiaste publiek reeds kennis met de meeslepende ritmes, melodieën, en live performance van het muzikale vijftal.

Headroom werkt als psychofarmaca, als een stimulerend middel met een niet te onderschatten uitwerking op de zintuiglijke waarneming. De muziek bevat opzwepende rock, krachtige raplijnen en breekbare soul en jazz geluiden, gegoten in een onmiskenbaar aanstekelijke funk sound. Headroom staat voor muziek en spelen, en plezier en vermaak, wanneer dan ook, waar dan ook. Maak kennis met de Urban Funk van Headroom.

OUDE OPTREDENS VAN Headroom

  • 27 aug
  • 02 jul
  • 09 apr
  • 12 feb `05

KOMENDE OPTREDENS VAN Headroom

Wij hebben geen informatie over komende shows van Headroom. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Headroom

CD-RECENSIES

Headroom Watching Venus cover

Headroom - Watching Venus

Wanneer je naar het westen van het land reist en je komt in de omgeving van Leiden en Den Haag is het verstandig om even te vragen of de band Headroom binnenkort ergens optreedt. Zo ja, noteer die...