Keever

Uit: Eindhoven - Nederland    Genre(s): Roots - jazz Rock - rock

Keever is:
Bart de Louw: Gitaar/zang
Rob Bours: Bas/zang
Bob Arts: Drums

Dit drietal houdt zich bezig met het maken van liedjes waarin eenvoud en vaak een melancholische sfeer centraal staan.

De bezetting van drums, bas en gitaar maakt het geheel er niet minder spannend om. Hierdoor ontstaat ruimte zonder dat de melodie uit het oog wordt verloren. Varierend van bijna jazzachtige sfeertjes tot explosieve uitbarstingen geïnspireerd op artiesten als Radiohead, Sparklehorse en Motorpsycho laat Keever zien dat ook met weinig middelen een liedje gemaakt kan worden dat blijft boeien.

Na het recent uitgebrachte debuutalbum 'Always searching for something more beautiful' wordt er nu hard gewerkt aan een nieuw album. Dit zal wederom geproduceerd worden in de eigen studio 58.

Het nieuwe materiaal verschilt van de vorige plaat door het uitblijven van de extra instrumenten. Alhoewel Keever al heeft laten horen niet vies te zijn van een experiment, zowel live als in de studio.

Dit is mede te danken aan multi-instrumentalist Rob Bours die tevens het vak van technicus beheerst.
Samen met Bob Arts dragen deze twee nu zorg voor de invulling van de onuitputtelijke inspiratiebron van singer-songwriter Bart de Louw.

Het nieuwe schijfje wordt eind 2006 verwacht. Ondertussen zal live al genoten kunnen worden van het nieuwe werk van Keever.

OUDE OPTREDENS VAN Keever

  • 09 - 11   jun

KOMENDE OPTREDENS VAN Keever

Wij hebben geen informatie over komende shows van Keever. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

CD-RECENSIES

Keever Always Searching fo Something More Beautiful cover

Keever - Always Searching fo Something More Beautiful

Keever is een vierkoppige band uit Eindhoven, dat debuteert met het album Always Searching For Something More Beautiful . Dit in eigen beheer...