Suzanna Lubrano

Deze Kaapverdiaanse Diva of Cabo Love zong enkele jaren in de band Rabelados. Ze start een succesvolle internationale solocarrière met een in het Kaapverdiaans-Creool gezongen mix van zouk en R&B.

Haar populariteit binnen de internationale Afro-Portugese gemeenschap blijft alsmaar groeien. Ze is één van de meest gevraagde zangeressen en verzorgt optredens in Europa, Verenigde Staten en Afrika (naast Kaapverdië ook Senegal en Angola).


In 2003 ontving ze de prestigieuze Kora All African Music Award (de Afrikaanse Grammy’s) in de categorie ‘beste Afrikaanse zangeres’. Sindsdien gaat het behoorlijk hard met deze dame. Zo sloot ze o.a. een deal met Mass Appeal Music, en nam ze haar album ‘Saida’ album op in de befaamde Blue Ray Recording Studio in Boston, dat in mei 2008 uitkwam.

Op dat album zijn de R&B invloeden meer dan ooit aanwezig, en mikt de zangeres op het grote publiek.


Op 2 maart 2009 is de single Festa Mascarado verschenen, het titelnummer van Suzanna Lubrano´s vijfde solo album dat in april 2009 zal worden gereleased.

Het titelnummer is geschreven door Suzanna Lubrano en het Amerikaanse producersduo Heavy Weights, die onder meer medeverantwoordelijk zijn voor Ne-Yo´s single Do You. Andere samenwerkingen op het nieuwe album zijn onder meer met de Dominicaanse gitarist en producer Hector Payan, de Spaanse multi-instrumentalist Marcos Fernandez en de Franse Zouk producer Ronald Rubinel.

Suzanna Lubrano´s vijfde solo album kan het best worden omschreven als Latin R&B, met onder meer Zouk R&B en Bachata R&B.

OUDE OPTREDENS VAN Suzanna Lubrano

  • 28 jun
  • 13 - 14   jun
  • 26 aug
  • 19 - 20   jun

KOMENDE OPTREDENS VAN Suzanna Lubrano

Wij hebben geen informatie over komende shows van Suzanna Lubrano. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Suzanna Lubrano

Suzanna Lubrano NIEUWS

CD-RECENSIES

Suzanna Lubrano Festa Mascarado cover

Suzanna Lubrano - Festa Mascarado

Binnen haar muziekgenre 'Zouk' is Suzanne Lubrano een grote. De oorspronkelijk uit Kaapverdië afkomstige zangeres wist het al te schoppen tot “Beste zangeres van Afrika” en verschillende top 10...

Suzanna Lubrano Saida cover

Suzanna Lubrano - Saida

Saida is het vierde album van de in Rotterdam woonachtige Kaapverdiaanse Suzanna Lubrano . Voor haar vorige album Tudo Pa Bo ontving ze in 2003 de prestigieuze Kora All African Music Award...

Live gezien door: