VERSLAG: Negative - 26/3 - Effenaar

VERSLAG:

Negative - 26/3 - Effenaar

Wanneer mensen denken aan Finse rock bands, komt men al snel met namen als The Rasmus (review), The 69 Eyes (review) en Hanoi Rocks. Negative past met haar glamrock precies in dit straatje rockmuzikanten. Negative kwam dit weekend voor het eerst naar Nederland. Deze band met reeds drie albums bagage is bij onze oosterburen al langer bekend en binnen Finland spelen ze voor uitverkochte zalen samen met bands als H.I.M. en The Rasmus.

Pas kort voor het concert wordt de support van vanavond bekend gemaakt; The [New] Shining. Deze band, voortgekomen uit oudere formaties als Lost Serenity en Dinos4Dinner maakt alternatieve rock, met af en toe uitstapjes naar verwante stijlen als glamrock en hardrock. Wanneer de band begint is het al redelijk druk in de zaal, vooral vooraan staan veel jongens en meisjes tegen het podium gedrukt. The [New] Shining kan de harten van de kinderen helaas niet veroveren. In een poging het publiek wat los te krijgen gooit de band er nog een cover van The Cult in, maar meer dan applaus krijgt de band niet cadeau vanavond. Het niveau van de heren is prima, maar het publiek zit op de Finse glamrock te wachten.

Negative daarentegen wordt met gegil en geschreeuw onthaald. De Finnen spelen vanavond maar liefst anderhalf uur. Wanneer ze op het podium staan zijn er snel vergelijkingen te trekken met Aerosmith, zowel muzikaal als visueel. De band speelt bekendere singles als ‘In My Heaven’ en ‘The Moment Of Our Love’ al vrij vroeg in de set. Halverwege de set gaat het tempo iets omlaag en volgt rustiger werk. Veel liedjes worden fanatiek meegezongen en zanger Jonne Aaron weet het publiek goed op te zwepen, onlangs dat niet iedereen al het werk kent.

Tegen het einde van de set geeft de band nog een uitgebreide toegift, samen met de aankondiging dat de band dit jaar nog terug komt. Hopelijk wordt dit waarheid, de redelijk gevulde kleine zaal van de Effenaar is in ieder geval niet teleurgesteld en heeft honger naar meer.

Verslag gemaakt op: 26 maart 2009
 

METALLICA - 30/3 - AHOYZe zijn de enige echte koningen van de heavy metal. En vanavond stonden ze in...

KYTEMAN'S HIPHOP ORKEST - 27/3 - MEZZ En plots was het zover voor Kyteman met z'n orkest. Volle bak zowel op als...