VERSLAG: Nick Carter - 02/07 - RAI Theater

VERSLAG: Janske van den Broek  

Nick Carter 2/7 RAI Amsterdam

Terwijl de zaal is gevuld met 99% vrouwen, een enkel kind en een paar mannen, speelt Nick Carter vanavond zijn tweede show in Nederland tijdens zijn 'Who I Am' wereldtournee. Waar we hem al sinds 1996 in Nederland mogen verwelkomen met zijn vier "broers" van de Backstreet Boys, staat hij vanavond solo op het podium.

Alhoewel het in deze tijd (meestal) geen hysterische taferelen meer zijn, van duizenden gillende tienermeisjes, weet Carter nog steeds hoe hij veel vrouwenharten harder moet laten kloppen. Hij neemt het publiek mee op een muzikale tijdreis, met daarin een mix van de grootste Backstreet Boys hits, solo nummers en zijn persoonlijke favorieten. Met 'Larger Than Life' brengt hij ons meteen in de Backstreet Boys sferen, al voelt het toch wel een beetje gek, met maar 1/5 deel van de boys op het podium. Toch is er ruimte voor een enkele dansmove, verschillende outfit-wissels en de typische zwoele flirtmomenten met zijn publiek. Carter weet precies wat zijn fans willen horen en zien, want met zijn glimlach op zijn gezicht, laat hij de hele zaal mee stralen.

Tijdens de Simple Minds cover 'Don't You (Forget About Me)' springt Carter het podium af, om verder te zingen tussen het publiek. Tot grote vreugd van zijn fans, met hun jeugdidool nu ineens wel heel dichtbij.

Vol overgave zingt Carter zijn allereerste solonummer 'I Need You Tonight', dat hij in 1999 al zong tijdens de Backstreet Boys shows. Even voelen we ons allemaal weer die verliefde tiener, die eindelijk haar idool live zag tijdens de memorabele Millennium tour in de Arena. Ondanks dat we nu allemaal 31 jaar ouder zijn en sommige van ons nu zelf al tieners hebben rondlopen, weet Carter ons vanavond even terug te nemen in de tijd. Hij trakteert zijn publiek op een avond vol jeugdsentiment, de favoriete meezingers én grootste klassiekers. Carter geniet zichtbaar van zijn optreden en is ontroerd en dankbaar voor zijn trouwe fans, die hem - zeker in deze periode in zijn leven - na al die jaren, nog steeds onvoorwaardelijk steunen.

Carter speelt vanavond langer dan zijn gemiddelde setlist en sluit de avond af met de hits 'As Long As You Love Me', 'I Want It That Way' en 'Everybody (Backstreet's Back)'. Waarna hij heeft bewezen dat hij zoveel meer is dan 1/5 van de Backstreet Boys. En nee, de Backstreet Boys zijn (nog steeds) niet uit elkaar.

 

MASSIVE ATTACK - 27/06 - SPOORPARKDe show van Massive Attack is onderdeel van evenementenreeks ‘Spoorpark...

NICK MASON'S SAUCERFUL OF SECRETS - 02/07 -... Nick Mason's band weet de historie van Pink Floyd tot in de puntjes te...