VERSLAG: No Use For A Name - 29/1 - Atak

Podiuminfo was aanwezig bij No Use For A Name in Atak voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 9 foto's.

VERSLAG:

No Use For A Name - 29/1 - Atak

Vanaf het eerste moment dat ik kennis maakte met punk was ik verkocht. De energie, het enthousiasme, en de catchy muziek die nog dagen in je hoofd blijft hangen. Het was dan ook vrij vanzelfsprekend dat ik de avond van 29 januari 2009 zou doorbrengen in Poppodium Atak in Enschede. De plaats waar één van mijn favoriete punkbands (No Use For A Name) met een verrassende support (Only Crime) en mijn favoriete lokale punkband (Wreckyard) een geslaagde avond zouden gaan neerzetten.

De avond begint met Wreckyard. Wreckyard is een bekende band in het Oosten des lands en hebben al vele toffe optredens gedaan. Voor deze band een leuke ervaring erbij tijdens deze thuiswedstrijd.

De band begint om half negen en hebben vanavond duidelijk het motto ‘niet lullen maar spelen’ en knallen in dat half uur hun beste songs eruit. Voor de gelegenheid hebben zij een goede setlist in elkaar gezet waar zowel aandacht is voor de nummers van hun meest recente cd Dawn, zoals ‘Left of the P.A’. en ‘Riot In My Hometown’, maar ook nummers als ‘Don’t Mind Dancing’ van de in 2005 uitgebrachte EP Black & Blueprint worden ten gehore gebracht. Een goed begin van de avond.

Dan Only Crime. Voor mij een positieve verrassing. De band valt te plaatsen onder hardcore punk en is daarmee minder toegankelijk dan de optredens van Wreckyard en No Use For A Name, maar zeker niet minder interessant. De stemming wordt alleen nog maar beter door deze band en de eerste pit van de avond is dan ook een feit. Ondanks dat ik de band nauwelijks kende, eigenlijk kende ik alleen de liedjes op hun MySpace, had ik wel langer willen genieten van deze band.

Nog een biertje later is het tijd voor hoofdact No Use For A Name.
Het publiek is uitzinnig vanaf het eerste moment. Dit is nou precies de enthousiasme en de energie die ik wilde vinden tijdens deze liveshow. Een bruisende zaal en een uitgebreide setlist. Nummers van het album The Feel Good Record Of The Year

komen aan bod, maar ook de oudere albums krijgen aandacht. Dat ik niet de enige ben die dit waardeert blijkt wel wanneer er tijdens ‘For Fiona’ (afkomstig van het album Keep Them Confused) de eerste persoon het publiek inspringt om te crowdsurfen. Het podium en de kleine zaal van het poppodium lijken bijna te klein voor wat deze band doet met het publiek. De setlist duurt ruim een uur en een kwartier, maar voor mij voelde het als een kwartiertje. Ik vind dan ook dat ze best een uurtje langer hadden mogen spelen; een zeer geslaagde avond die aan mijn verwachtingen voldeed!

FOTOGRAFIE: Marieke Waalwijk  

Wreckyard foto No Use For A Name - 29/1 - Atak Wreckyard foto No Use For A Name - 29/1 - Atak Only Crime foto No Use For A Name - 29/1 - Atak Only Crime foto No Use For A Name - 29/1 - Atak Only Crime foto No Use For A Name - 29/1 - Atak No Use For A Name foto No Use For A Name - 29/1 - Atak No Use For A Name foto No Use For A Name - 29/1 - Atak No Use For A Name foto No Use For A Name - 29/1 - Atak No Use For A Name foto No Use For A Name - 29/1 - Atak
 
 

SODOM - 31/1 - THE ROCK TEMPLEMet hun brute oldschool thrash metal uit de tijd van je ouders weet Sodom...

CAPONE ´N NOREAGA - 30/1 - MELKWEG Na wekenlang wachten op de gebruikelijke, gevreesde annulering van...