VERSLAG: Kreator - 23/1 - 013

Podiuminfo was aanwezig bij Chaos over Europe Tour: Kreator in 013 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 9 foto's.

VERSLAG:

Kreator - 23/1 - 013

Wanneer 013 een metal concert organiseert, begint men graag vroeg. De door Aardschok gepresenteerde Hordes Of Chaos Tour begint dit keer ook erg vroeg, bezoekers kunnen om 18.00u al genieten van een biertje. Wanneer ondergetekende de zaal binnen gaat is opener Emergency Gate net afgelopen. Volgens veel aanwezigen heb ik niets gemist.

Over de samenstelling van de tour is afgelopen maanden veel gesproken. Wat doen thrash helden Kreator op tour met de moderne metalcore van Caliban en de folkmetal van Eluveitie? Laatstgenoemden doen vanavond hun best om te bewijzen dat Eluveitie niet ‘slechts’ folk maakt, maar vooral metal. De band weet deze klus helaas niet helemaal te klaren. Van de totale setlist kwam enkel ‘Inis Mona’ overtuigend over. Het publiek weet ook niet wat ze van de band moet vinden, met een bescheiden applaus verlaat de band het podium.

Caliban is in de loop der jaren in metalkringen steeds populairder geworden. Met de twee bands zonder groot succes, laten deze Duitsers zien hoe ze de 013 in extase moeten krijgen. Na enkele nummers roept de band om een “wall of death”, waarna gedurende de complete set een kolkende mensenmassa voor het podium te zien is. Vooraan bij het podium is veel jeugd te vinden.

Na afloop van Caliban vindt er een verschuiving van mensen plaats in de zaal. De gemiddelde leeftijd van fans wordt met tien verhoogd en bij aanvang van Kreator breekt vooraan de hel los. In de negentien delen tellende setlist heeft de band maar liefste zeven nieuwe meesterwerkjes verwerkt. Vanaf de aftrap met ‘Hordes Of Chaos’ en ‘Warcurse’ tot de toegiften ‘Flag Of Hate’ en ‘Tormentor’ zet de band een sterk optreden neer dat de fans gewend zijn van de band.

Ondanks het slechte geluid weet Kreator vanavond menig fan te bevredigen in de slechts halfvolle 013. Volgende keer touren met bands als Sodom en Destruction? Dan zit de zaal wel vol.

FOTOGRAFIE:

Kreator foto Kreator - 23/1 - 013 Kreator foto Kreator - 23/1 - 013 Kreator foto Kreator - 23/1 - 013 Kreator foto Kreator - 23/1 - 013 Kreator foto Kreator - 23/1 - 013 Kreator foto Kreator - 23/1 - 013 Kreator foto Kreator - 23/1 - 013 Kreator foto Kreator - 23/1 - 013 Kreator foto Kreator - 23/1 - 013
 
 

NE-YO - 26/1 - HEINEKEN MUSIC HALLR&B zanger Shaffer Chimere Smith, oftewel Ne-Yo, gaf onlangs een optreden in...

OASIS - 21/1 - HEINEKEN MUSIC HALL Als Oasis ergens speelt is dat natuurlijk altijd groot nieuws. Geen wonder...