VERSLAG: Tyler Childers - 03/03 - Paradiso

VERSLAG: Karst Jaarsma  

Tyler Childers

Zondagavond staat Tyler Childers voor de tweede avond op een rij in een uitverkocht Paradiso. Het tekent de trend van toenemende populariteit van het Americana en country genre. Samen met mannen als Zach Bryan overbruggen de nieuwste country muzikanten een grote generatiekloof. De 32-jarige Childers wordt steeds populairder dankzij goede liedjes en goede live shows.

In het uitverkochte Paradiso staan bezoekers van alle leeftijden. Na een paar liedjes haalt Childers herinneringen op aan de laatste keer in Amsterdam. In 2020 was het nog de Tolhuistuin. Paradiso bevalt hem beter. Er staat inmiddels ook een compleet andere man. Bijna een mode icoon zoals hij met sjaal en hip mutsje het podium op loopt.

Met een zes man sterke band staat de muziek als een huis. Sinds dat optreden in januari 2020 liggen er drie nieuwe albums. Een instrumentaal bluegrass album, een driedubbelaar waarin elk cd een andere interpretatie van dezelfde liedjes geeft en het prachtige vorig jaar verschenen Rustin’In The Rain. Alle ingrediënten keren terug in de show.

Childers gaat breed door zijn oeuvre, inclusief een swingende cover van Kenny Rogers. De oude liedjes zijn duidelijk meer gaan leven bij het publiek. Het zijn namelijk juist de nummers van voor 2020 die nu woordelijk meegezongen worden door iedereen. Hij husselt de liedjes op verrassende wijze door elkaar. Met op zondag een andere setlist als de dag ervoor. ‘Whitehouse Road’ krijgt vanavond een fantastisch swingende versie met volledige band terwijl menigéén juist de akoestische versie zo goed zal kennen.

Dankzij het orgel wordt ‘Can I Take My Hounds To Heaven?” ondergedompeld in een flinke laag gospel. Tussen de gospel door stelt Childers de band voor. Na tien nummers valt Paradiso muisstel voor een blokje akoestische liedjes. ‘Lady May’ en ‘Nose To The Grindstone’ worden massaal meegezongen. En vanaf dat moment is Paradiso volledig ingepakt voor de vijfsterrenshow. Childers is goed bij stem en geeft de band volop de ruimte. Childers knalt dan ook lekker door. We horen viool, steelgitaar, accordeon en een swingende banjo. De band geeft een optreden van uniek hoge kwaliteit. Twee avonden in een uitverkocht Paradiso is zeker nog niet het eindstation van de zegetocht van Tyler Childers.

 

YONAKA - 03/03 - MELKWEGYonaka kwam voor hun eerste headline show in Nederland naar de Melkweg en...

BLACKBIRD - 02/03 - METROPOOL Ter ere van haar tweede album Pink Shades deed Blackbird een club tournee...