VERSLAG: Metalfest 2008 - 21/12 - Melkweg

Podiuminfo was aanwezig bij Metalfest 2008 in Melkweg voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 27 foto's.

VERSLAG:

Metalfest 2008 - 21/12 - Melkweg

Na Paganfest en Heidenfest, heeft Rock The Nation dit keer Metalfest georganiseerd. Met bands als Morbid Angel en Kataklysm is de laatste dag van de Metalfest tour, in de Melkweg, nagenoeg uitverkocht.

De onderste plaats van de line-up kon gewonnen worden door de band die het beste materiaal aan leverde bij Metalfest. De black metal formatie Carach Angren heeft eerder dit jaar een ijzersterk debuut album uitgebracht en mag dit vieren met de eerste vijf honderd bezoekers van de Melkweg. Op wat technische foutjes na weet de band een leuke show neer te zetten.

De Metalfest tour bestaat eigenlijk maar uit slechts vijf bands, waarvan Arsis tot nu toe de opener van de tour was. De show van Arsis is sinds het bestaan van de band pas de eerste in Nederland, waardoor de Melkweg al een stuk voller is dan bij aanvang. Arsis stelt niet teleur, de technische death metal staat als een huis. Dezelfde dag bevestigt gitarist Ryan Knight uit de band te stappen om verder te gaan met The Black Dahlia Murder.

Hail Of Bullets is samen met Aborted één van de twee extra toevoegingen van Metalfest in Amsterdam. Deze allstar band met (ex-) leden van Bolt Thower, Pestilence, Asphyx en Gorefest weet de Melkweg om te toveren tot een waar slagveld. Met Martin van Drunen aan de microfoon en Ed Warby achter het drumstel kan je ook niet anders verwachten.

Een metalfestival zonder Noorse black metal kan natuurlijk niet, dat zullen de organisatoren hebben gedacht. Tussen alle death metal mag Keep Of Kalessin laten zien wat ze kunnen. Tussen de sterke optredens van de dag weet de band echter niet volledig te overtuigen. Deze mannen zijn wel eens in betere vorm geweest.

Het Belgische Aborted komt regelmatig in ons land, en ondergetekende neemt gedurende de show dan ook de kans om even een vette hap naar binnen te werken. Het Zweedse Marduk mag vervolgens onder leiding van zanger Mortuus de Melkweg een portie rauwe black metal voorschotelen. De band heeft helaas weinig nieuws te bieden, maar wat kan je verwachten van een band die sinds haar eerste Europese tour (1994) minimaal één keer per jaar in Nederland heeft opgetreden.

Kataklysm is al jaren in de groei. Deze Canadese band speelt voor steeds grotere zalen en bracht dit jaar zelfs een DVD uit. Door het slechte geluid is het optreden het eerste kwartier een ramp, wanneer de geluidsman eenmaal door heeft hoe het wel moet, laat Kataklysm zien wat het viertal kan. Klasse.

Wat valt er over Morbid Angel nog te vertellen? Sinds 2004 teert de band al op het laatste album Heretic en elke show is gevuld met overweldigende krakers als “Maze Of Torment”, “Chapel Of Ghouls” en “God Of Emptiness”. De band neemt ook de tijd voor wat werk van het album dat komend jaar uitgebracht wordt. De show zit technisch perfect in elkaar en het publiek gaat uit zijn dak. Van mij mogen ze snel weer terug komen.

FOTOGRAFIE: Tim van Veen  

123
Carach Angren foto Metalfest 2008 - 21/12 - Melkweg Carach Angren foto Metalfest 2008 - 21/12 - Melkweg Carach Angren foto Metalfest 2008 - 21/12 - Melkweg Arsis foto Metalfest 2008 - 21/12 - Melkweg Hail Of Bullets foto Metalfest 2008 - 21/12 - Melkweg Hail Of Bullets foto Metalfest 2008 - 21/12 - Melkweg Hail Of Bullets foto Metalfest 2008 - 21/12 - Melkweg Keep of Kalessin foto Metalfest 2008 - 21/12 - Melkweg Keep of Kalessin foto Metalfest 2008 - 21/12 - Melkweg Keep of Kalessin foto Metalfest 2008 - 21/12 - Melkweg Aborted foto Metalfest 2008 - 21/12 - Melkweg Aborted foto Metalfest 2008 - 21/12 - Melkweg
 
123
 

WHITESNAKE - 21/12 - 013Afgelopen zondag waren de oude rockers van Whitesnake weer eens in ons land....

TEXTURES - 19/12 - NIEUWE NOR Ze zijn absoluut een van de beste nederlandse metal-acts van het moment. De...