VERSLAG: Bloodbrothers Ft Mike Zito And Albert Castiglia - 24/10 - Paard

VERSLAG: Karst Jaarsma  

Mike Zito & Albert Castiglia

Mike Zito en Albert Castiglia zijn als bluesgitaristen ieder voor zich al een kracht om rekening mee te houden. Met hun stevige bluesrock sleepten ze – los van elkaar - al verschillende blues awards in de macht. Op het album Blood Brothers sluiten de twee de handen ineen. En dat levert vuurwerk op. Twee van de beste bluesrock gitaristen die een fantastische chemie hebben.
'
Op dinsdagavond brengt dat de heren naar het Paard in Den Haag. Zito en Castiglia worden ondersteund door een bassist en twee drummers. Beide mannen hebben een no-nonsense attitude. Dus knalt de show iets na negen uur gelijk los met ‘Het Sweet Mama’. Een voortreffelijk boogie ritme waarop Zito fenomenaal slide gitaar speelt en Castiglia losjes met zijn vingers over zijn gitaar vliegt.

De Blood Brothers zijn niet voor tere zielen. Het is stevige bluesrock. Met de nadruk op rock. Alle liedjes van het debuutalbum passeren vanavond. Op twee momenten neemt de band het gas wat terug. Tijdens ‘A Thousand Heartaches’ klinkt de band wat genuanceerder, maar vooral mooi is het door Catiglia gebrachte ‘You’re Gonna Burn’. Een emotionele ballade, dat een eruptie kent in gitaargeweld en een gebroken snaar. Prachtig.

De rock verveelt geen seconde. Het is fijn om Castiglia en Zito samen te zien spelen. Het ene moment ondersteunen ze elkaar om vervolgens samen competitief los te gaan met solo’s. Plus zowel Zito als Catiglia hebben een mooie soulstem die enkele momenten vanavond prachtig tot hun recht komen. Bijvoorbeeld in het soulvolle ‘Fool Never Learns’. De twee drummers zorgen voor een stampend ritme zonder dat hun aanwezigheid overdadig is.

Het album Blood Brothers is de beste bluesrock plaat van het jaar. En het is dus ook ontzettend fijn om die volledig te horen. In de stevige mix van gitaren zit een aangename funk, soul en boogie die maken dat beide gitaristen een zeer goed optreden neerzetten. Als toetje volgt nog een knallende ‘Rockin’ In The Free World’.

 

JEANGU MACROOY & JAZZ ORCHESTRA OF THE CONCERTGEBOUW...Jeangu Macrooy & Het Jazz Orchestra Of The Concertgebouw gaven een optreden...

KRAAK & SMAAK (LIVE XL) - 19/10 - MELKWEG In een bruisende Melkweg stond Kraak en Smaak in XL formaat met vaste zangers...