VERSLAG: Bebel Gilberto - 03/10 - Melkweg

Podiuminfo was aanwezig bij Bebel Gilberto in Melkweg voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 12 foto's.

Bekijk de Bebel Gilberto - 03/10 - Melkweg foto's

VERSLAG: Nathalie Pleunis  

Bebel Gilberto Melkweg

Tot een jaar geleden had ik nog niet gehoord van Bebel noch wist ik dat zij de dochter is van João Gilberto, grondlegger van de bossanova.
Ik werd door onze eigen fotograaf, Andrea Roell, op haar pad gebracht en ik moet zeggen dat het een mooie wandeling is geweest.

Precies om 20:30 maakte Bebel haar opkomst nadat gitarist Guilherme Monteiro en percusionist Dennis Boolyoins hun plaats hadden genomen. De ontvangst vanuit de zaal, waar alle leeftijden vertegenwoordigd waren, was warm en hartelijk.
Haar stem nam mij en de rest van het publiek geheel in eigen stijl mee in haar reis door de herinneringen over haar vader. Deze lange liefdesbrief van Bebel aan João deed me denken aan hoe intens een vader/dochter relatie kan zijn. De interactie tussen Bebel en de mensen was hartverwarmend. De muzikanten voelden elkaar en Bebel tot op de haarvezels aan. Dat maakte dat de avond voelde als eentje aan de Copacabana met een cocktail in de hand luisterend naar heerlijke muziek met een fantastische stem die de zomer nog even verlengde.
Je hoeft echt geen fan te zijn om hierin mee te kunnen gaan. Het grijpt je vast en laat je pas aan het einde weer los. Ze heeft me doen vergeten dat zij ‘de dochter van’ is en dat kan een moeilijke zijn, zeker in dit geval. Het is haar gelukt. Ik had wel liever gezien dat zij de grote zaal had gekregen. Ook die had ze moeiteloos kunnen vullen.

Bebel had wat goed te maken na haar laatste optreden in Amsterdam zoals vele bezoekers van toen zich nog kunnen herinneren. Dat heeft ze met verve gedaan. De indruk die ze achterliet was eentje van liefde en geborgenheid en dat is een uitermate fijn gevoel om mee naar huis te gaan.

FOTOGRAFIE: Andrea Roell  

Bebel Gilberto foto Bebel Gilberto - 03/10 - Melkweg Bebel Gilberto foto Bebel Gilberto - 03/10 - Melkweg Bebel Gilberto foto Bebel Gilberto - 03/10 - Melkweg Bebel Gilberto foto Bebel Gilberto - 03/10 - Melkweg Bebel Gilberto foto Bebel Gilberto - 03/10 - Melkweg Bebel Gilberto foto Bebel Gilberto - 03/10 - Melkweg Bebel Gilberto foto Bebel Gilberto - 03/10 - Melkweg Bebel Gilberto foto Bebel Gilberto - 03/10 - Melkweg Bebel Gilberto foto Bebel Gilberto - 03/10 - Melkweg Bebel Gilberto foto Bebel Gilberto - 03/10 - Melkweg Bebel Gilberto foto Bebel Gilberto - 03/10 - Melkweg Bebel Gilberto foto Bebel Gilberto - 03/10 - Melkweg
 
 

PUBLIC IMAGE LTD. - 04/10 - PARADISOPunk legende Johnny Rotten was in Paradiso om zijn nieuwe album, End of...

WHILE SHE SLEEPS - 29/09 - 013 Een ultiem metalcore package betovert een uitverkochte 013-avond. Na ruim 5...