VERSLAG: Spoegwolf  - 29/07 - Melkweg

Podiuminfo was aanwezig bij Spoegwolf  in Melkweg voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 12 foto's.

Bekijk de Spoegwolf  - 29/07 - Melkweg foto's

VERSLAG: Nathalie Pleunis  

Spoegwolf in De Melkweg 29 juli 2023

Met Tyan Odendal in het voorprogramma heeft Spoegwolf een goede keuze gemaakt. Hij heeft een fijne eigen stem, weet hoe hij het publiek kan bespelen en behalve zijn eigen werk speelt hij ook Ed Sheeran, Amy Winehouse en het themalied van de sitcom Friends. Hij kreeg het publiek goed mee wat niet altijd meevalt als je de zaal moet opwarmen.
Zijn elektrische gitaar begeleidde hem er doorheen maar ik miste toch nog een piano of percussie om het geheel af te maken. Volgende keer graag met een band.

Dan is het de beurt aan Spoegwolf!
Hoe kan het dat ik de afgelopen jaren deze band totaal heb gemist? Door een vriendin ben ik gewezen op deze band en na het beluisteren van albums als ‘Die Donker Toring’ en ‘Swaartekrag’ kon ik niet anders dan ze ook een keer live te aanschouwen en vandaag mocht ik dan eindelijk.

Spoegwolf kwam ‘Rocky’ stijl het podium op en zette meteen een krachtige sfeer neer.
De springbokken uit Zuid-Afrika begonnen met een van hun grootste hits ‘Geel (Julie)’ wat massaal door het voornamelijk Zuid Afrikaanse publiek werd meegezongen en die kwam echt goed binnen. De teksten zijn voor mij als Nederlander prima te begrijpen en maken ook echt een behoorlijke indruk op me. Als fervent fan van Zuid-Afrikaans dichter Antjie Krog haar werk blijven de teksten van Spoegwolf fier overeind. Kan ook niet anders want de zanger heeft zelf ook drie dichtboeken uitgegeven die ik toch eens van dichtbij moet gaan bekijken.
Danie du Toit is een ras entertainer, een echte voorman. De energie die hij zijn band en het publiek geeft is van een hoger niveau zonder dat het zijn zang aantast. Samen met de drummer Moskou du Toit, die als een malle achter zijn drumstel werkt, zijn zij de aanjagers van de band en dat werkt erg goed. Je merkt dat de band enorm op elkaar is ingespeeld en dat komt terug in de show. Gitarist en pianist Chris von Wielligh is de puppy van het stel die gretig meespeelt.Ook een compliment naar de geluidsman die in de grote zaal van De Melkweg het geluid goed voor elkaar kreeg.

Zowel Danie als de bassist Albert van der Merwe blijken een aardig stukje te kunnen rappen en het publiek ging erbij compleet uit zijn dak. Hun samenzang en daarmee prachtige harmonie tijdens het concert waren om je vingers bij af te likken.
Wat een buitengewone ervaring om deze band aan het werk te zien. Het plezier wat de mannen beleven vloeit over naar iedereen in het publiek alsof het niets is.
Na het optreden namen de mannen alle tijd om met hun publiek te praten en op de foto te gaan. Iets wat een rariteit is geworden maar zo fijn is.

Zoals ik thuiskwam vanavond laat hoor je eigenlijk van elk concert thuis te komen; moe, voldaan en toch vol goede energie. Ik zou nog zoveel willen schrijven over Spoegwolf omdat dit concert voor mij één van de fijnste was in de afgelopen jaren. Maar genoeg is genoeg.

Spoegwolf, bedankt voor een buitengewone ervaring!

FOTOGRAFIE: Andrea Roell  

Spoegwolf  foto Spoegwolf  - 29/07 - Melkweg Spoegwolf  foto Spoegwolf  - 29/07 - Melkweg Spoegwolf  foto Spoegwolf  - 29/07 - Melkweg Spoegwolf  foto Spoegwolf  - 29/07 - Melkweg Spoegwolf  foto Spoegwolf  - 29/07 - Melkweg Spoegwolf  foto Spoegwolf  - 29/07 - Melkweg Spoegwolf  foto Spoegwolf  - 29/07 - Melkweg Spoegwolf  foto Spoegwolf  - 29/07 - Melkweg Spoegwolf  foto Spoegwolf  - 29/07 - Melkweg Spoegwolf  foto Spoegwolf  - 29/07 - Melkweg Spoegwolf  foto Spoegwolf  - 29/07 - Melkweg Spoegwolf  foto Spoegwolf  - 29/07 - Melkweg
 
 

SOUTHSIDE JOHNNY & ASBURY JUKES - 08/07 - PARADISOSouthside Johnny keert terug voor zijn jaarlijkse residentie in Paradiso....

FATE GEAR - 13/07 - FLUOR De volledig vrouwelijke steampunkmetalband Fate Gear komt uit Japan. En...