VERSLAG: Satyricon - 20/11 - Melkweg

VERSLAG:

Satyricon - 20/11 - Melkweg

Door de jaren heen is Noorwegen als land een soort hofleverancier gebleken als het gaat om black metalbands. Satyricon is een band welke inmiddels is uitgegroeid tot een van de grotere in dit genre. Vanavond staat de band in een bomvolle Melkweg en worden ze bijgestaan door slechts één band. Evile heeft helaas moeten afzeggen, vanwege een kaakbreuk bij zanger Ol Drake. Als gevolg zal Zonaria vanavond de enige support act zijn.

Wanneer de mannen van Zonaria het podium betreden is meteen duidelijk dat het hier ook om een black metalband gaat. Veel zwart, ijzer en kwade gezichten. De eerste indruk die de band achterlaat is, muzikaal gezien, heel behoorlijk. De goede mix van black- en deathmetal wordt, in combinatie met de lading energie die band erachter zet, goed ontvangen. Er valt echter wel snel op te merken dat de band alles behalve origineel is. Children Of Bodom -achtige rifjes worden gemixt met Dimmu Borgir -achtige sferen. Dit begint na verloop van tijd behoorlijk te vervelen. Zonaria is een duidelijk geval van een band die een goede eerste indruk kan opwekken, maar welke langzamerhand verbleekt door te veel in herhaling te blijven vallen. Verder is het geen onaardige opwarmer.

Door het uitvallen van Evile is alle hoop nu gevestigd op Satyricon. Gelukkig worden alle verwachtingen waargemaakt. Wat een geweldige show zet deze band neer vanavond. Wanneer Satyr het podium opkomt is het wel even schrikken van zijn nieuwe look. Met een zwarte blouse en zijn haren strak naar achteren gekamd betreedt de frontman van de band het podium. Hij wekt de indruk dat hij het allemaal een stuk professioneler gaat aangepakken. Dit is aan het spel van de band wel degelijk af te zien. Van het begin tot het eind wordt het publiek finaal omver geblazen door het strakke en technische spel. Satyricon tourt om het nieuwe album The Age Of Nero te promoten, dus wordt er uiteraard veel nieuw materiaal ter gehore gebracht. Nummers als 'The Wolfpack' en 'Die By My Hand' worden met open armen ontvangen. Daarnaast wordt er uiteraard ook ouder materiaal gespeeld voor de fans die al wat langer meegaan. 'Forhekset' is een song waar menigeen black metal liefhebber de vingers bij aflikt en wanneer het vanavond live wordt neergezet breekt de chaos compleet los. Dit blijkt echt een band die weet hoe ze het publiek in een zaal mee moeten krijgen. Als toegift heeft de band drie nummers uitgekozen om de zaal compleet op z'n kop te zetten. Te beginnen met 'K.I.N.G.'. Vervolgens krijgt het publiek de meezinger 'Mother North' te verduren, waarbij zanger Satyr de microfoonstandaard het publiek in houdt, zodat het publiek luid kan meezingen. Als klap op de vuurpijl kan het publiek nog een keer losgaan. Met 'Fuel For Hatred' sluit Satyricon een geweldig optreden op een perfecte manier af.

Satyricon zorgt vanavond, binnen het metal genre, voor een van de betere concerten van het jaar. Met een show als deze heten we deze band ieder jaar weer van harte welkom.

 

VENICE - 21/11 - OOSTERPOORTHet concert van Venice in de Oosterpoort was geheel uitverkocht. Het Noorden...

LONDON CALLING ON TOUR - 22/11 - TIVOLI London Calling komt naar je toe deze herfst. Al jaren een begrip in de...