VERSLAG: The Devil Makes Three - 31/05 - Paradiso

VERSLAG: Karst Jaarsma  

The Devil Makes Three

The Devil Makes Three is een Americana band rondom het drietal van gitarist en zanger Pete Bernhard, bassist Lucia Turino en banjospeler Cooper McBean. In tegenstelling tot wat de naam je doet vermoeden is dit een keurig drietal dat aanstekelijke country en folk speelt. Soms met een duister randje. Maar dat zit hem vooral in de teksten.

Vanavond weet het drietal Paradiso heel goed te vullen. Het verrassende jonge publiek valt gelijk op. The Devil Makes Three spreekt met haar cross-over net zo gemakkelijk fans van Dropkick Murphys en Mumford & Sons aan als het traditionele Americana publiek. Het drietal treedt vaak op met een drummer, maar deze is voor de huidige Europese tournee thuis gebleven.

Opening ‘The Bullet’ staat gelijk als een huis. Aanstekelijk refrein, goed gitaarspel en mooie samenzang. In een razend tempo vliegt The Devil Makes Three vanavond door hun oeuvre. Korte liedjes die snel achter elkaar gejast worden.

De inspiratie van de band bevindt zich in een breed spectrum, uiteenlopend van blues, rock ’n roll, country en bluegrass tot jazz. Vanavond valt juist de eenvormigheid op. De band is een wat slomere versie van Pokey LaFarge, maar weet geen vuur in de muziek te brengen. Of dat nu komt doordat de liedjes wat emotieloos en statisch worden gebracht. Of wellicht doordat er geen drummer is die wat extra power kan geven. Waarschijnlijk een combinatie van allen.

Er zijn enkele mooie uitschieters. Vooral als het drietal kalm haar harmonieën samen laat komen. Dat gebeurt op zijn mooist in het populaire ‘Old Number Seven’ en het traditionele bluegrass ‘Hallelu’. In de liedjes overtuigt de band. Het lukt de band echter vanavond niet om de goede liedjes in een levendige, meeslepende show te verpakken.

 

KENNY WAYNE SHEPHERD - 10/05 - MELKWEGTer ere van het 25 jarig jubileum van zijn tweede album The Trouble Is......

WEDNESDAY - 29/05 - PARADISO Wednesday speelde luid en duidelijk in de uitverkochte bovenzaal van Paradiso.