VERSLAG: Maisie Peters - 05/05 - Melkweg

VERSLAG: Juliën L Ortye  

Maisie Peters

Tsja, waar te beginnen met Maisie Peters. ‘t Is niet voor niets dat ze in het voorprogramma van Taylor Swift’s Eras-tour staat - dat vooropgesteld. Swift is haar grootste inspiratiebron, zo heeft Peters meermaals toegegeven. Vanavond, in een stijf uitverkochte Melkweg, blijkt dat ook.

Want laten we heel eerlijk zijn, uit deze ronduit strak geregisseerde show blijkt aan alle kanten dat Maisie op alle fronten naar haar grote idool heeft gekeken. Dan is de grote vraag: kopieer je het, of doe je er het jouwe mee? In het geval van Maisie, is het het laatste. Opkomen met je eigen akoestische gitaar en daarmee opener (en topsingle) Body Better spelen - dat is een grote (pop)move.

Het is al snel duidelijk dat we hier te maken hebben met een grote popster in de dop, niet in de laatste plaats omdat de Melkweg al ver voor het - uitstekende - voorprogramma Mia Wray is volgelopen. Sterker nog: de grote zaal van het poppodium stond zelden zó vol voordat er überhaupt maar één noot van de supportact gespeeld was. Het zegt genoeg over de enorme populariteit van de Britse zangeres, die met deze aandacht ook makkelijk een AFAS vol had gespeeld.

Daar is haar show dan ook naar: bij Maisie amper bandjes en andere (pop)fratsen - ze blijft dicht bij zichzelf en zingt veelal ongekend zuiver. Tuurlijk is er af en toe een bandje ter ondersteuning, maar ten opzichte van haar genregenoten - en ja, daar rekenen we bijvoorbeeld ook een Avril Lavigne toe - heeft zij niet de voortdurende behoefte om alles veilig mee te zingen.

Nee, Maisie maakt juist gebruik van haar vocale capaciteiten. Ze voelt zich ongetwijfeld ondersteund door het publiek in de Amsterdamse popzaal, waar iedereen zelfs al One Direction-opener Best Night Ever meezingt, maar vervolgens ook vrijwel ieder liedje zodanig hard mee blèrt dat het af en toe moeilijk te bepalen is welk vocaal deel nou de hare is.

Dat neemt niet weg dat Maisie een weergaloze show speelt, want het mag allemaal dan wel zo uitzonderlijk meegezongen worden: een slotstuk in de vorm van John Hughes Movie, toont des te meer dat ze geenszins een bandje nodig heeft om te laten hoe goed ze een show van deze grootte kan dragen. Na vanavond is er namelijk geen twijfel over mogelijk: de AFAS wacht op Maisie Peters - en de Ziggo is een kwestie van tijd. Taylor Swift heeft haar opvolger al klaarstaan.

 

POPA CHUBBY - 02/05 - HEDONGoed uitgerust kwam Popa Chubby het podium op van Hedon in Zwolle. Hij moest...

WARHAUS - 03/05 - TIVOLIVREDENBURG Ha Ha Heartbreak, het nieuwste album van Warhaus, is een echte break-up...