VERSLAG: Picture This - 18/04 - Tolhuistuin

Podiuminfo was aanwezig bij Picture This in Tolhuistuin voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 9 foto's.

Bekijk de Picture This - 18/04 - Tolhuistuin foto's

VERSLAG: Tessa Van Brink  

Picture This - 18/04 - Tolhuistuin

De eerste Picture This show van een volledig uitverkochte tour door Europa vindt plaats in Tolhuistuin, Amsterdam. Hierdoor is er nog niks bekend over de setlist en eventuele andere aspecten van de show en krijgt het Amsterdamse publiek dus de primeur. De gelukkige fans die vanavond aanwezig zijn kunnen genieten van een redelijk intiem concert. Dit najaar staat er namelijk een Europese tour samen met Tom Gregory langs flink grotere zalen in de planning.

De band geeft na het eerste nummer aan dat het al een beste tijd geleden is dat ze hebben opgetreden en dat ze eventueel nog even moeten inkomen. Deze zorgen waren erg onnodig want nog geen twee nummers later merk je dat de band nog harstikke in vorm is en het podium de plek is waar zij thuishoren. Er zit genoeg variatie in de volgorde van nummers waardoor de show niet eentonig wordt. Het ene moment wordt de zaal opgelicht met telefoonzaklampen tijdens een akoestisch nummer en een paar minuten later springt de hele zaal mee op de beat van de intense drums.

Fans uit meerderde landen zijn afgereisd naar de Nederlandse hoofdstad om het optreden bij te wonen. Meestal kom je wel een klein clubje mensen tegen die niet uit het land waar het concert plaats vindt vandaan komen maar van de eerste vijf rijen komt een groot deel of uit Spanje, Engeland, Italië of Ierland. Er heerst ook zeker een Ierse sfeer in de zaal. De uit Ierland afkomstige band vindt het maar al te leuk wanneer het publiek de Ierse chant afkomstig uit het nummer ‘Put 'Em Under Pressure’ begint te joelen. Ook hangt de op het podium gegooide Ierse vlaggetje de rest van het optreden aan de microfoonstand.

Voordat de ze met de met de encore beginnen speelt de band nog het nummer ‘Song to Myself’. Ryan Hennessy, leadzanger van Picture This, legt aan het publiek uit dat dit de eerste keer is dat ze dit nummer live zullen spelen. Het is een heel persoonlijk nummer en hij belooft zichzelf om te proberen niet te huilen. Deze belofte gaat al bijna de mist in wanneer het publiek een paar minuten lang schreeuwt en klapt uit dankbaarheid.

De jongens van Picture This laten zien dat ze na een lange tijd niet op het podium te hebben gestaan het toch nog in zich hebben om het publiek de avond van hun leven te bezorgen. Het was alvast een mooi voorproefje op de Europese tour die in november zal plaatsvinden. Voor dat ze shows geven in de Melkweg in Amsterdam en ook zijn ze te zien in Brussel, staat Picture This aankomend juni eerst nog op Pinkpop én Rock Werchter.

FOTOGRAFIE: Kim van der Zon  

James Smith foto Picture This - 18/04 - Tolhuistuin James Smith foto Picture This - 18/04 - Tolhuistuin Picture This foto Picture This - 18/04 - Tolhuistuin Picture This foto Picture This - 18/04 - Tolhuistuin Picture This foto Picture This - 18/04 - Tolhuistuin Picture This foto Picture This - 18/04 - Tolhuistuin Picture This foto Picture This - 18/04 - Tolhuistuin Picture This foto Picture This - 18/04 - Tolhuistuin Picture This foto Picture This - 18/04 - Tolhuistuin
 
 

GIRLI - 19/04 - PARADISOGIRLI. The Guardian beschrijft haar muziek als "bubblegum pop, pop-punk and...

SIAMESE - 15/04 - NIEUWE NOR Op zaterdag 15 april stonden Siamese, Resolve, Senna & Odd Palace in de...