VERSLAG: The Ting Tings - 9/11 - Melkweg

VERSLAG:

The Ting Tings - 9/11 - Melkweg

Ja daar is weer hip jongen/meisje duo die ook weer de the next big t(h)ing van 2008 wordt genoemd. En eerlijk is eerlijk met We started nothing hebben hebben Jules de Martino en Katie White één van de leukste albums van dit jaar uitgebracht. De punk-electropop van The Ting Tings met de aanstekelijke singles ‘That’s not my name’ en ‘Great DJ’ was ook al één van de hoogtepunten van afgelopen Lowlands. Nu dus op clubtour door Europa waarmee ze vanavond de Melkweg aandoen.

De Nederlandse Krause mag openen. En dat doet ze zeker niet onaardig. Deze one girl band geeft haar minikorg en Korg 10NS flink op hun donder en knalt er smerige beats en riffs uit. Met haar single ‘Radio edit’ heeft ze in ieder geval het publiek goed opgewarmd.

Op het podium staat links een drumstel en rechts nog een basdrum en (uit zicht) een viertal gitaren. De Martino neemt plaats achter zijn drumstel met een gitaar om zijn nek om een rustig, uitgesponnen versie in te zetten van ‘We walk’ waarnaar White het podium betreedt. Vervolgens zorgt ‘Great DJ’ ervoor dat tot ver achter op de balkons al refrein zingend wordt meegeklapt en –gesprongen. White is goed verstaanbaar en de beats van De Martino komen goed over. Er is echter een probleem. The Ting Tings hebben namelijk maar één album met daarop 10 nummers die in totaal niet langer duurt dan 40 minuten. Dan moet je toch van goede huize komen om daar een live show van een uur mee vol te krijgen. Dat lukt door alle nummers te spelen en ze zo lang mogelijk te maken. ‘Traffic light’ wordt langzamer gespeeld dan op het album met pauzes ertussen, ‘We started nothing’ ontaard in een flinke jam sessie. White is vanavond wel goed bij stem. De momenten dat zij echter haar gitaar omhangt wordt daar alleen wat akkoorden op aangeslagen en heeft ze ook grote moeite om de basdrum op zijn plek te houden als daar op het einde wat flinke klappen op geeft.

Ja de singeltjes blijven leuk maar misschien was het beter geweest om de show compacter en explosiever te houden en zo het publiek overdonderd achter te laten. Helaas voor the next big t(h)ing van 2008 zitten er nog maar 6 weken in dat jaar.

Verslag en foto's gemaakt op: 09 november 2008

FOTOGRAFIE:

 foto The Ting Tings - 9/11 - Melkweg  foto The Ting Tings - 9/11 - Melkweg The Ting Tings foto The Ting Tings - 9/11 - Melkweg The Ting Tings foto The Ting Tings - 9/11 - Melkweg The Ting Tings foto The Ting Tings - 9/11 - Melkweg The Ting Tings foto The Ting Tings - 9/11 - Melkweg The Ting Tings foto The Ting Tings - 9/11 - Melkweg The Ting Tings foto The Ting Tings - 9/11 - Melkweg The Ting Tings foto The Ting Tings - 9/11 - Melkweg
 
 

FIREWIND - 6/11 - 013

LIVING COLOUR - 7/11 - ATAK Wat voor muziek het is weet niemand, alleen dat 't invloeden zijn uit alle...