VERSLAG: Dean Lewis - 28/03 - 013

Podiuminfo was aanwezig bij Dean Lewis in 013 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 12 foto's.

Bekijk de Dean Lewis - 28/03 - 013 foto's

VERSLAG: Janske van den Broek  

Dean Lewis - 28/3 - 013

Terwijl er buiten een rij staat van zo’n 600 meter lang, schuifelen de fans langzaam naar binnen. De Nederlandse saxofonist Karsten Belt mag ook vanavond weer het spits afbijten tijdens het concert van Lewis. In oktober vorig jaar stond hij ook al te stralen op het podium van Tivoli Vredenburg, waar hij ook het voorprogramma was. Ook dit keer speelt hij de bekendste hits op zijn saxofoon, terwijl de zaal zich langzaam vult met fans. Terwijl de jonge meiden op de voorste rijen mee zwijmelen, laat hij de hele zaal zien en horen, hoe saxofoon spelen helemaal hip is.

Als tweede support act speelt de 22-jarige Amerikaanse zanger David Kushner zijn eerste optreden in Europe. Met meer dan 2,3 miljoen volgers op TikTok, weet je meteen dat er genoeg fans in de zaal staan. Onder luid gegil wordt ieder nummer aangemoedigd door het publiek en wordt er uit volle borst meegezongen op de nummers, ‘Miserable Man’. Tijdens het nummer ‘Cigarettes’, wordt de zaal verlicht door lampjes, wat hij opdraagt aan zijn onlangs aan een overdosis overleden vriend Cooper. Dankbaar sluit af met zijn hit ‘Burn’.

Op het podium staat een nep heg en op het doek erachter staat een print in de vorm van bossen. Met de geluiden van een regenachtig bos, opent Dean Lewis zijn optreden met de nummers ‘Hurt Less’ en ‘Stay Awake’. “Vanavond krijgen jullie 20 nummers te horen over mijn ex-vriendin, haha”, lacht Lewis. Lewis staat bekend om zijn emotionele liefdesliedjes, vol break-ups en emoties. Zijn publiek lijkt zich hier wel in te herkennen, want alle lyrics worden woord voor woord meegezongen. Lewis wisselt zijn gitaar af met zijn piano en is opvallend goed bij stem vanavond.

Hoogtepunt van het concert is wanneer hij samen met zijn vader het emotionele ‘How Do I Say Goodbye’ speelt. Het nummer schreef hij voor zijn vader, toen hij de diagnose kanker kreeg. Inmiddels is zijn vader gezond verklaard, maar ondanks dat, zorgde dit bijzondere duet ervoor dat er nog weinig ogen droog bleven in de zaal.

Ook worden we getrakteerd op een mooie cover van Coldplay’s ‘Yellow’, door Lewis en David Kushner én speelt Lewis onder begeleiding van Karsten Belt het nummer ‘Be Alright’. De avond wordt afgesloten met de hit ‘Waves’, waarna hij iedereen in de zaal bedankt voor een geweldige avond in Tilburg.

FOTOGRAFIE: Nonja de Roo  

Dean Lewis foto Dean Lewis - 28/03 - 013 Dean Lewis foto Dean Lewis - 28/03 - 013 Dean Lewis foto Dean Lewis - 28/03 - 013 Dean Lewis foto Dean Lewis - 28/03 - 013 Dean Lewis foto Dean Lewis - 28/03 - 013 Dean Lewis foto Dean Lewis - 28/03 - 013 Dean Lewis foto Dean Lewis - 28/03 - 013 David Kushner foto Dean Lewis - 28/03 - 013 David Kushner foto Dean Lewis - 28/03 - 013 David Kushner foto Dean Lewis - 28/03 - 013 Karsten Belt foto Dean Lewis - 28/03 - 013 Karsten Belt foto Dean Lewis - 28/03 - 013
 
 

TOM GRENNAN - 29/03 - MELKWEGTom Grennan stond woensdag 29 maart in een uitverkochte Melkweg. Met hits als...

RAINBOW KITTEN SURPRISE - 25/03 - MELKWEG De uitverkochte show van de alternatieve rock indie band Rainbow Kitten...