VERSLAG: Robbie Williams - 28/01 - Ziggo Dome

Podiuminfo was aanwezig bij Robbie Williams - XXV Tour in Ziggo Dome voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 12 foto's.

Bekijk de Robbie Williams - 28/01 - Ziggo Dome foto's

VERSLAG: Rob van der Zwaan  

Robbie Williams - 28/01 - Ziggo Dome

Robbie Williams tourt door Europa ter ere van zijn 25-jarig jubileum als solo-artiest. Reden genoeg voor een terugblik op zijn imposante carriere. Vandaag geeft hij de eerste van drie uitverkochte shows in de Ziggo Dome. Robbie Williams laat zien dat hij ondanks zijn inmiddels middelbare leeftijd nog steeds een echt podiumbeest is die met zijn hits, tong-in-cheek humor en zelfspot vanavond iedereen met een goed gevoel naar huis stuurt.

'Let Me Entertain You' is niet alleen een van de grootste hits van Robbie, maar ook zijn levensmotto op en naast het podium. Niet verwondelijk dat deze hit er na opwarmer 'Hey Wow Yeah Yeah' gelijk ingeknald wordt. Hij legt uit: ‘Robbie, wat is entertainment?’ “Rule #1, you must LOVE your audience. Of course in the 90’s I tried that with everyone”. De eerste van vele grappen en anekdotes die de showman vandaag op het publiek afvuurt. Aangevuld door een strakke band en een flinke hoeveelheid dansers gebeurt er zo constant wat op het podium. Tijdens en tussen de nummers. Dat hij zo nu en dan buiten adem is, weet hij grappend af te schuiven op Long Covid.

Robbie Williams zoekt vanavond z'n publiek nadrukkelijk op. Dat er dames op de eerste rijen aan z'n achterwerk zitten, vindt hij alleen maar goed voor de show. Hij grapt dat hij later bij hun terugkomt. En passent legt hij uit dat deze avond een viering is van 33 jaar Robbie Williams, waarbij de hoogtepunten, laagtepunten, seks, drugs, scandals en paparazzi allemaal aan bod zullen komen. Hij overdrijft niet. Dat hij soms maar de helft van zijn nummers zingt, stoort geen moment. 'Learn the fucking lyrics!'

Robbie vertelt over zijn avonturen met Take That en blikt hier natuurlijk ook muzikaal op terug. Ook voert hij Amsterdam langs zijn rebelse fase met onder andere zijn eerste show op Glastonbury in 1995. Tegenwoordig is Robbie family-man met vrouw en vier kinderen. Iets wat hij nooit gedacht had te worden. 'Love my Life' draagt hij op aan z'n familie.

Op naar de daverende climax met 'Rock DJ' en in de toegift 'She's The One' en natuurlijk kippevel als de hele Ziggo Dome 'Angels' meezingt. Om het af te maken wordt er ook nog een acapella medley van hoogtepunten van vanavond gebracht. Het zit wel goed met het levensmotto van Williams. Amsterdam gaat meer dan vermaakt naar huis. Morgen en 13 februari zal de show nog eens worden overgedaan. In de zomer staat Pinkpop op het programma. Met een aangename temperatuur met Robbie Williams de nacht in is iets waar we nu al naar uitkijken!

FOTOGRAFIE: Anne-Marie Kok  

Robbie Williams foto Robbie Williams - 28/01 - Ziggo Dome Robbie Williams foto Robbie Williams - 28/01 - Ziggo Dome Robbie Williams foto Robbie Williams - 28/01 - Ziggo Dome Robbie Williams foto Robbie Williams - 28/01 - Ziggo Dome Robbie Williams foto Robbie Williams - 28/01 - Ziggo Dome Robbie Williams foto Robbie Williams - 28/01 - Ziggo Dome Robbie Williams foto Robbie Williams - 28/01 - Ziggo Dome Robbie Williams foto Robbie Williams - 28/01 - Ziggo Dome Robbie Williams foto Robbie Williams - 28/01 - Ziggo Dome Robbie Williams foto Robbie Williams - 28/01 - Ziggo Dome Robbie Williams foto Robbie Williams - 28/01 - Ziggo Dome Robbie Williams foto Robbie Williams - 28/01 - Ziggo Dome
 
 

NAAZ - 27/01 - KONINKLIJK THEATER CARRÉNa een pauze van bijna 3 jaar, waarin Naaz veel hindernissen wist te...

SEM JANSEN - 27/01 - METROPOOL In een prachtige show vol muziek verteld Sem Jansen over zijn transitie van...