VERSLAG: Goldband - 17/11 - Patronaat

Podiuminfo was aanwezig bij Goldband in Patronaat voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 12 foto's.

Bekijk de Goldband - 17/11 - Patronaat foto's

VERSLAG: Rob van der Zwaan  

Goldband - 17/11 - Patronaat

Wat een mooi succesverhaal is Goldband geworden. De drie Haagse stukadoor-zoons lieten eind 2019 voor het eerst van hun horen en op ESNS 2020 vielen ze al positief op. Maar toen kwam corona. Alle tourplannen konden in de ijskast. Alleen een paar kleine concerten en festivaloptredens gingen door. Maar wat goed is, vergaat niet. 2022 is het jaar van de grote doorbraak van de Haagse boyband met een optreden in een ramvolle Alpha tent op Lowlands als voorlopig hoogtepunt. Met uitverkochte shows in de Afas Live en op Paaspop en Pinkpop in de agenda voor volgend jaar ziet de toekomst er zonnig uit. Maar eerst nog een rondje langs de clubs. Vanavond in Patronaat is het een van de laatste kansen deze band in een kleine zaal aan het werk te zien.

Voor een show in een kleine zaal is het stage design groots aangepakt. Een mooie opstelling met hoogteverschil en veel lampen. De groep en ondersteuningsband staan opgesteld om een ladder. Een dikke knipoog naar hun gedeelde verleden als stukadoor. Voordat Goldband het podium betreedt wordt er als intro een radio getuned. Het publiek gaat al los op de eerste dance-beats die 'toevallig' langskomen. Ook 'Oh Oh Den Haag' wordt in de ether gevonden.

Opener van de set is 'Ik zie je'. Het is een episch dance-nummer dat ook het album 'Betaalbare Romantiek' aftrapt. Het publiek krijgen ze gelijk mee. Uit volle borst wordt er meegezongen met 'De Wereld', een hit waar Doe Maar of het Goede Doel zich niet voor geschaamd zouden hebben. Door met 'Alles Kapot'. Weer woord voor woord meegezongen en meegeklapt op die beat.

Goldband zegt vanavond tegen de gewoonte in geen soundcheck te hebben gedaan. Er waren inderdaad wat opstartproblemen, maar nu is er wel de zin om er een extra legendarische avond van te maken. Dat gebeurt met 'Ja Ja Nee Nee'. Weer zo'n hit, waar de drie mannen als een boyband een dansje op doen.

De show vanavond is een aaneenschakeling van bijzondere momenten. De catchy Nederlandse teksten en af en toe wat dikke beats doen het sowieso al goed, maar de akoestische break met 'Kinderwens', de gabberbreak met vlaggen in 'Mijn stad' en het nummer 'Stiekem' waar Maan mee komt zingen maken het optreden memorabel. Wat zijn Maan en Karel van Goldband schattig samen! Onmogelijk om niet vrolijk van te worden. En dan hebben we het nog geeneens over de toegift. Lekkâh hoor!

FOTOGRAFIE: Andrea Roell  

Goldband foto Goldband - 17/11 - Patronaat Goldband foto Goldband - 17/11 - Patronaat Goldband foto Goldband - 17/11 - Patronaat Goldband foto Goldband - 17/11 - Patronaat Goldband foto Goldband - 17/11 - Patronaat Goldband foto Goldband - 17/11 - Patronaat Goldband foto Goldband - 17/11 - Patronaat Goldband foto Goldband - 17/11 - Patronaat Goldband foto Goldband - 17/11 - Patronaat Goldband foto Goldband - 17/11 - Patronaat Goldband foto Goldband - 17/11 - Patronaat Goldband foto Goldband - 17/11 - Patronaat
 
 

ALLT / BLEED FROM WITHIN / HUMANITY'S LAST BREATH -...Hoewel Bleed From Within gebruik maakt van muzikale invloeden uit het...

MUZIKANTENNACHT - 01/12 - MELKWEG Op 1 december presenteert Steunfonds Muzikantendag een showcase avond in de...