VERSLAG: Beach Bunny + Field Medic - 31/10 - Tolhuistuin

VERSLAG: Juliën L Ortye  

Beach Bunny

Als er één band is die de populatie door de coronatijd heen had kunnen trekken, dan was het Beach Bunny. De vierkoppige formatie uit Chicago heeft een sound die louter plezier schreeuwt, en dan ook nog eens hele witty teksten vol grapjes. De vraag is echter, na achthonderdveertig verplaatsingen: blijft dat vanavond live in de Tolhuistuin ook overeind?

Bij aankomst rijst er echter gelijk een andere vraag, want waarom hangt het bordje ‘uitverkocht’ op de deur, terwijl het balkon volledig afgesloten is? Merkwaardig. Hoe dan ook, zoals zoveel jonge bands heeft ook Beach Bunny een deel van haar succes te danken aan TikTok. ‘Prom Queen’ - Shut up / count your calories / I never looked good in mom jeans - ging daar hartstikke viral, waarna ook ‘Cloud 9’ zo’n enorme hit werd dat er zelfs een remake kwam met niemand minder dan Tegan & Sara. Bij elkaar opgeteld zijn beide liedjes goed voor een half miljard streams. Niet misselijk.

Die remake wellicht ook voor een deel waarom de band zo geliefd is bij de queer community, getuige de regenboogvlaggetjes die we door de hele zaal zien. Beach Bunny trekt sowieso een heel jong en stuiterend publiek, dat bovengemiddeld enthousiast is. Maar of frontvrouw Lili Trifilio dat zelf ook doorheeft? Voortdurend is ze geforceerd op zoek naar interactie met de zaal: dan is er weer een sitdown, dan moeten we gaan moshen (maar wel pas op het einde van het liedje hoor!) en even later wordt er een Wall of Death opgedrongen.

Natuurlijk, dit publiek vindt het allemaal prima, maar de Amerikaanse powerpopsensatie heeft al die opsmuk helemaal niet nodig. Driekwart van de setlist bestaat uit catchy liedjes die vanzelf wel tot dansen aanzetten, en het enthousiasme bij de band zelf is ook aanwezig genoeg om de boel aan te zwengelen. Zeker bij nummers als ‘Painkiller’ - Take me to the hospital / I need Paracetamol / Tramadol, Ketamine / I just need some pain relief - ‘Good Girls (Don’t Get Used)’ en het meest recente ‘Oxygen’ is het plezier in de hele zaal merkbaar.

Kortom: Beach Bunny moet wat meer vertrouwen in zichzelf hebben. Gewoon lekker die liedjes spelen (en het liefst nog een dozijn extra maken), niet zoveel dat publiek willen opjutten en dan komt het allemaal wel goed.

 

EZRA FURMAN - 02/11 - TIVOLIVREDENBURGDe bijzondere Ezra Furman is voor iedereen. Jong en oud kwamen uit binnen- en...

LENNY KUHR - 20/10 - NIEUWE KERK Lenny zingt uit haar grote en levendige oeuvre. Met nieuw werk van haarzelf,...