VERSLAG: Dean Lewis - 12/10 - TivoliVredenburg

VERSLAG: Janske van den Broek  

Dean Lewis - 12/10 - TivoliVredenburg

Met ruim 17 miljard Spotify-streams op zijn naam, is de Australische singer-songwriter op zijn zachts gezegd enorm populair. Niet voor niets zijn alle shows van zijn Sad Boi Winter Summer Tour allemaal tot het allerlaatste ticket uitverkocht. Vanavond speelt hij in TivoliVredenburg mét als support de Amerikaanse singer-songwriter Anson Seabra én de Nederlandse Karsten Belt.


De 21-jarige saxofonist Karsten Belt speelde een jaar geleden al eerder samen met Dean Lewis tijdens een van zijn concerten in Nederland. Dat optreden opende zoveel deuren voor dit muzikale talent, dat hij vanavond zelfs het concert mag openen als extra support act. Belt speelt saxofoon solo’s op bekende hits, van Abba tot Ed Sheeran. Ook vanavond laat hij zien aan het publiek dat de saxofoon mega hip kan zijn en dat hij een natuurtalent is. Zijn podiumpresentatie kan nog wel wat oefening gebruiken, maar het publiek smult van zijn optreden en Belt heeft de avond van zijn leven.


De Amerikaanse singer-songwriter Anson Seabra heeft evenals Dean Lewis, in de afgelopen jaren een flink aantal nummers geschreven, welke hij nu eindelijk ook in Europa live ten gehore kan brengen. Lewis nodigde Seabra persoonlijk uit om samen met hem deze tour te maken. Seabra staat bekend om zijn soms wat sombere nummers, met magisch goede teksten. Ook de fans van Lewis zijn bekend met de muziek van Seabra. Nummers als ‘Peter Pan Was Right’ , ‘Welcome To wonderland’ en ‘Walked through Hell’ worden woord voor woord meegezongen. De sympathieke en ietwat verlegen Seabra glundert achter zijn keyboard, terwijl hij zijn emotionele nummers loepzuiver ten gehore brengt. Helaas speelt hij slechts een half uurtje, wat volgens de meeste fans in de zaal minstens twee keer zo lang mocht duren.


Daarna is het de beurt aan Dean Lewis om aan de volle zaal fans zijn immens populaire nummers live te vertonen. Met ‘Falling Up’ en ‘Stay Awake’ begint hij zijn optreden. Lewis hoeft eigenlijk zelf helemaal niets te zingen, want het publiek hangt aan zijn lippen. Woord voor woord zingt iedereen vol overgave mee. De energie in de zaal is magisch en Lewis geeft alles wat hij heeft. Zoveel energie, emoties en gevoelens vullen iedere hoek. Zijn pure zangstem in combinatie met de emotionele teksten van Lewis, zijn live minstens net zo goed als via iedere Spotify playlist.

Het persoonlijke ‘How Do I Say Goodbye’, wat hij schreef voor zijn vader toen deze de diagnose kanker kreeg, zorgt voor kippenvel. Tranen vloeien en alle emoties mogen er zijn. Vanavond genieten we samen, in plaats van alleen, luisterend naar onze favoriete Spotify artiest.

Samen met Seabra speelt Lewis ‘Iris’ van the Goo Goo Dolls en ook Belt mag nogmaals het podium betreden om zijn saxofoon solo te laten horen. Met de hit ‘Waves’ sluiten we de avond af en genieten we nog even na van dit mooie optreden van Lewis.

 

DOTAN - 13/10 - TIVOLIVREDENBURGDotan deed met zijn 2022 'Satellites' tour Nederland aan, wij waren erbij in...

DEAN LEWIS - 12/10 - TIVOLIVREDENBURG Dean Lewis zette de Ronda van TivoliVredenburg op z'n kop met zijn...