VERSLAG: Brandy Clark 08/09 Melkweg

VERSLAG: Thomas Spiekerman  

Brandy Clark 08/09 Melkweg

Country is over het algemeen een klein genre in het Hollandse live-circuit, met als voordeel dat je als liefhebber voor een zacht prijsje grote namen in kleine zalen kunt zien. Zo ook zangeres Brandy Clark, die op donderdag 8 september in Melkweg Upstairs (voor 14 euro) op de planken stond.

Deze zaal die zich vanzelfsprekend bovenin het gebouw bevindt, biedt een mooie intieme ambiance en de steile tribune geeft de artiest een beetje het gevoel in een tv-studio op te treden. Zo refereert Clark ook aan een optreden dat ze deed bij Letterman. De Amerikaanse gekleed in glitterjas en de akoestische gitaar om de schouder is een uiterst sympathieke, innemende vrouw die bij dit concert leuke achtergrondinformatie geeft over de songs en hoe ze ontstaan zijn.

Het publiek is erg gefocust op haar veelal rustige ballads, waardoor het concert prettig en zonder hinderlijk geroezemoes te volgen is. Veel nummers van de uitmuntende plaat Your Life Is A Record uit 2020, maar ook hier en daar een niet meteen te herkennen cover van bijv. The Carpenters (Top Of The World) of ABBA (Dancing Queen), zij het dat haar Nieuw-Zeelandse begeleidende muzikanten dit zonder Clark uitvoeren als intermezzo.

Ook pakken deze Kiwi's de zaal in met een leuke song over Tweeverdieners zonder Kinderen (DINK = double of dual income, no kids). Al met al is het een uiterst vermakelijke avond, die verrassend lang duurt, een teken dat Brandy Clark deze avond niet als een korte showcase of introductie ziet, maar het publiek trakteert op een headline show die je in een grote zaal zou mogen verwachten. Heel indrukwekkend, ook het slot dat vrij emotioneel eindigt met een persoonlijke favoriet van Carole King (Will You Love Me Tomorrow?) en een verzoeknummer uit de zaal.

Amsterdam en Brandy Clark hebben elkaar wederzijds in de harten gesloten, een grote naam is ze hier nog niet maar alle ingredienten zijn er en dit zeer overtuigende concert, smaakt naar meer. Verbluffend goed gewoon. Het is te hopen dat ze nog vaak terug mag komen, eventueel in de vorm van een gezamenlijke tour met een andere Brandi die zelden in Nederland optreedt: Brandi Carlile. Dromen mag gelukkig.

Tekst: Thomas Spiekerman

 

BANKS - 11/09 - PARADISOBANKS laveert op een bijzondere manier tussen pop, R&B en elektronica en weet...

SOMEONE - 09/09 - PODIUM VICTORIE Net als veel andere artiesten moest Someone ook de releaseshows van het...