VERSLAG: In Flames - 9/10 - 013

VERSLAG:

In Flames - 9/10 - 013

De Tilburgse 013 staat bekend om de vele metal op het programma met jaarlijks enkele grote metal namen. Met In Flames is de Dommelsch Zaal nagenoeg uitverkocht en met support acts Gojira en Sonic Syndicate kan de avond haast niet slecht verlopen.

Oorspronkelijk bestond de tour uit vier bands, echter is er eentje vanaf gehaald en begon het feestje wat later (kwart over zeven) zodat er de mogelijkheid was vooraf goed te eten. Om kwart over zeven mocht het sextet Sonic Syndicate de aftrap geven. De band met bassiste en twee spierbundels als zanger valt in ieder geval op. Een half uur lang mogen ze het publiek opwarmen maar het voorste gedeelte van de zaal staat na drie nummers al te springen en te moshen. Jammer is de zang die erg hard is afgesteld waardoor de gitaren slecht te horen zijn, en de boyband-uitstraling die de band heeft.

De 013 website haalt voor het Franse Gojira quotes van Digg aan als “Morbid Angel meets Tool, of eerder, Hypocrisy meets Mastodon” en vanavond weet de band dit volledig te bewijzen. Gojira staat als een huis en krijgt de zaal stil met het beukwerk van de band. Ondanks de kwaliteit van de Fransen zijn ze wel een vreemde eend in de bijt, ze zijn iets te hard voor het jonge publiek.

In Flames is de band waarvoor menig metaltiener naar Tilburg is afgereisd vandaag. De Zweden weten zich te bewijzen door een sterke show neer te zetten, met als enig klein minpunt het geluid aan het begin van de set. De setlist bestaat vanavond voornamelijk uit tracks van het laatste album A Sense of Purpose en eindigt met ‘Trigger’ en ‘Take This Life’ als toegift. De zanger heeft het publiek vanavond volledig onder controle en laat na ruim een uur spelen een gillende menigte achter in Tilburg.

Verslag en foto's gemaakt op: 09 oktober 2008

FOTOGRAFIE: Tim van Veen  

Sonic Syndicate foto In Flames - 9/10 - 013 Sonic Syndicate foto In Flames - 9/10 - 013 Sonic Syndicate foto In Flames - 9/10 - 013 Gojira foto In Flames - 9/10 - 013 Gojira foto In Flames - 9/10 - 013 In Flames foto In Flames - 9/10 - 013 In Flames foto In Flames - 9/10 - 013 In Flames foto In Flames - 9/10 - 013 In Flames foto In Flames - 9/10 - 013
 
 

THE OPPOSITES - 10/10 - OOSTERPOORTThe Opposites zijn hot! De formatie is overal en nergens te zien en deed ook...

ANATHEMA - 8/10 - TIVOLI De duistere en gevoelige muziekstukken van Anathema word door steeds meer...