VERSLAG: Hell on Earth - 5/10 - De Kade

VERSLAG:

Hell on Earth - 5/10 - De Kade

De line- up van Hell On Earth Tour laat dit jaar wel wat aan de variatie te over. Zo was Walls Of Jericho vorig jaar ook al de hoofdact, speelde Cataract twee jaar geleden ook al in Eindhoven en beleefde Evergreen Terrace ook niet hun eerste Hell On Earth Tour deze editie.

Tijdens de laatste twee nummer van Aminosity betreed ik de zaal. Helaas hebben we door de file en het slechte weer Stick To Your Guns moeten missen en weet Amonosity op het einde van hun set ook niet te overtuigen. Als The Red Chord het podium betreedt weten weinig mensen wat ze hier mee aan moeten. Het merendeel van het publiek bestaat uit de lokale ‘alto’ scene die allen zijn gekomen voor de hoofdact van vanavond. Bracht The Red Chord onlangs nog Pray For Eyes uit, vandaag worden we getrakteerd met een set waar het oudere werk de overhand heeft.

Voor Cataract is Hell On Earth geen onbekend terrein. Wie weet is dit de reden waarom het tijdens deze band opvallend rustig is in de zaal. Het raakt vandaag niemand en ook de danspasjes blijven tijdens Cataract uit. Naast Walls Of Jericho is Evergreen Terrace een van de hoofdacts deze tour. Met ‘High Tide Or No Tide’ trapt Evergreen Terrace hun aparte mix van brute en gevoelige muziek de zaal in. Weinig bands weten zo hard te zijn met prachtige melodieën live. Vooral nummers van het laatste album Wolfbiker komen langs. Van het vorige album Sincerity Is An Easy Disguise In This Business horen we alleen ‘New Friend Request’ en twee andere nummers. Met een cover van Rancid weten ze het publiek nog wat op te zwepen maar spijtig genoeg voor deze band zijn er vanavond te weinig fans aanwezig om de show los te laten gaan. Slechts een enkeling kent de woorden. Met als hoogtepunt ‘Chaney Can’t Quite Riff Like Helmet’s Page Hamilton’ winnen de heren vanavond toch veel fans gezien de merch tafel van Evergreen Terrace na het optreden druk wordt bezocht.

In het kader van hun nieuwe album The American Dream is Walls Of Jericho weer op tour. Candence ziet er vanavond heter uit dan anders en de mensen vooraan krijgen het nog eens extra warm als ze de eerste tonen van ‘The New Ministry’ horen. Met ‘Trigger Full Of Promises’ is de toon gezet. ’Walls’ is voortaan geen hardcore band meer maar een metal band. De nieuwe nummers missen het lompe effect en vooral het publiek wat Walls tegenwoordig trekt is een ander soort publiek als twee jaar geleden. Oudere nummers worden geschrapt uit de set en we mogen blij zijn dat ‘All Hail The Dead’ en ‘Revival Never Goes Out Of Style’ nog wel langskomen. Helaas wordt het laatst genoemde nummer alleen met heel veel Whoo-hooo-hoooo gebracht, terwijl er twintig jongetjes staan te springen op het podium. Dit alles tegen de afkeurende blikken van de gitarist. Gelukkig zien we voorin nog wel een groep die weet hoe het ‘vroeger’ ging.

Verslag gemaakt op: 05 oktober 2008
 

BETH HART - 3/10 - PARKSTAD LIMBURG THEATERS HEERLENDe Amerikaanse zangeres Beth Hart heeft in eigen land slechts een bescheiden...

INFADELS - 5/10 - MEZZ Er waren tijden dat de Nederlandse podia én de Nederlandse festivals één ding...