VERSLAG: Hanson - 24/06 - Melkweg

VERSLAG: Janske van den Broek  

Hanson

Ruim drie jaar geleden vierde Hanson hun 25-jarig bestaan, samen met een 21-koppig symfonieorkest in TivoliVredenburg. Vanavond staan ze in de Melkweg, met twee extra bandleden. Eindelijk weer on the road, met heel veel nieuwe muziek. De broers hebben tijdens de pandemie namelijk verre van stilgezeten. Ze produceerden samen 3 albums, waarvan maar liefst 11 uitgebrachte singles. Het meest recente album Red Green Blue, met daarin veel positieve en inspirerende nummers, staat deze gelijknamige tour centraal.

Het Europese gedeelte van de Red Green Blue tour verloopt niet geheel vlekkeloos. De band speelt regelmatig zonder eigen instrumenten omdat de bussen niet op tijd bij de zalen zijn. Improviseren en bonding is wat deze week centraal staat voor de band. Dat is vanavond ook te merken tijdens de set. Maar dat niet alles vlekkeloos verloopt, heeft juist zo zijn charme. Iedere avond speelt de band een nieuwe setlist, wat het voor de vele fanatieke Europese fans extra verrassend en bijzonder maakt om iedere avond andere nummers live te horen.

Zonder voorprogramma start de band precies op tijd met het vrolijke ‘I’ve Got Soul’ en ‘Where’s The Love’. Het voelt meteen weer als vanouds. De broers hebben goede zin en zijn zichtbaar blij om weer voor publiek te kunnen optreden. Nummers van de afgelopen 28 jaar worden door elkaar gespeeld. Opvallend veel nummers van het nieuwste album, zoals 'Child At Heart', 'Cold As ice' en het vrolijke 'Write You A Song' komen voorbij. De trouwe fans zingen ze woord voor woord mee.
Veel nummers hebben een belangrijke positieve boodschap over een positieve mindset, jezelf zijn en je dromen achtervolgen, wat deze ook zijn. Iets wat perfect past bij deze tijd. Over hoe muziek vaak past bij een herinnering en over dat je juist anders mag zijn dan anderen.
Natuurlijk mag ook deze avond ‘MMMBop' niet ontbreken op de setlist, welke uit volle borst wordt meegezongen door alle generaties van fans. Vanavond krijgen we Hanson zoals we ze het liefst zien, in een intieme setting op een muzikale reis door de tijd. Voor ieder nummer een eigen persoonlijke herinnering, die we samen met Hanson vanavond mogen vieren. Genieten van puur jeugdsentiment, wat door de jaren heen steeds beter is gaan klinken.

 

BLACK PUMAS - 26/06 - AFAS LIVEBlack Pumas spelen in de AFAS Live hun grootste optreden in Nederland....

CHRYSTABELL - 23/06 - PAARD Zangeres, model, actrice en muze van Twin Peaks-regisseur/componist David...