VERSLAG: Woodkid - 14/06 - TivoliVredenburg

Podiuminfo was aanwezig bij Woodkid in TivoliVredenburg voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 12 foto's.

Bekijk de Woodkid - 14/06 - TivoliVredenburg foto's

VERSLAG: Michiel van den Dorpel  

Review Woodkid

Multitalent, Yoann Lemoine, bekend onder de artiestennaam , is geen doorsnee popmuzikant. Bekend geworden als regisseur van videoclips van onder meer Pharrell Williams, Katie Parry, Taylor Swift, enLana Del Rey, scoort hij in maart 2013 zijn eerste album . Daarin laat hij zich in tegenstelling tot zijn opdrachtgevers leiden tot zwaardere muzikale thema’s. De single ´Run Boy Run´ werd een wereldhit, mede dank aan de Audi commercial. Een hoogtepunt was de samenwerking met het Metropool Orkest tijdens het Holland Festival (2014) In plaats van door te pakken en een tweede album te schrijven, is hij zich weer met andere activiteiten gaan bezighouden. Het durde lang voordat aan een tweede langspeler begon. Eind 2019 komt een nieuwe single ´Goliath´ gevolgd door het tweede album , < S16>, vernoemd naar het ontvlambare element zwavel. En knallen doet het!
We komen de Ronda zaal binnen en voelen gelijk de urgentie van een publiek dat lang heeft moeten wachten. Drie concerten in twee jaar gecanceld, elke keer die teleurstelling. Maar deze tweeduizend fans krijgen een show te zien die alle leed doet vergeten. Het duurt even voor het spektakel begint; alles moet perfect zijn in de wereld van . Zodra hij binnenkomt met zijn gevolg is er een een vibe die ons de hele avond in de greep houdt. Gekleed in een futuristisch pak neemt hij ons mee in zijn wereld, van mooie kleine gebaren tot grootse, bombastische uithalen. Na een korte intro zet hij in met ´Iron´, een goede keuze dat alles samenvat waar hij muzikaal voor staat. Zijn mooie stem wordt afgewisseld met live strijkers en percussie. Visuals blijven op de achtergrond geprojecteerd. In meer dan twee uur raast hij door een groot deel van zijn repertoire. Hoogtepunten genoeg met onder andere het engelachtige ´Reactor´, het prachtige ´In your Likeness´, en natuurlijk ´The Golden Age´. In het enthousiasme wil het ensemble soms ook teveel, met name de percussie. Less is more is niet aan het gezelschap besteed. Dat wordt ook nog eens tijdens de Encore bevestigd. Het tromgeroffel van ´Goliath´ en de daarop ingezette publieksfavoriet ´Run Boy Run´ ontaardt in een chanting waar Jack White nog trots op zou zijn!

FOTOGRAFIE: Filip Heidinga  

 foto Woodkid - 14/06 - TivoliVredenburg  foto Woodkid - 14/06 - TivoliVredenburg Woodkid foto Woodkid - 14/06 - TivoliVredenburg Woodkid foto Woodkid - 14/06 - TivoliVredenburg Woodkid foto Woodkid - 14/06 - TivoliVredenburg Woodkid foto Woodkid - 14/06 - TivoliVredenburg Woodkid foto Woodkid - 14/06 - TivoliVredenburg Woodkid foto Woodkid - 14/06 - TivoliVredenburg Woodkid foto Woodkid - 14/06 - TivoliVredenburg Woodkid foto Woodkid - 14/06 - TivoliVredenburg Woodkid foto Woodkid - 14/06 - TivoliVredenburg Woodkid foto Woodkid - 14/06 - TivoliVredenburg
 
 

TOM ODELL - 15/06 - 013, TILBURGTom Odell stond in 013 voor een volle zaal, die ook muisstil konden zijn...

ERIC NAM - 21/06 - PARADISO Koreaans-Amerikaanse popartiest Eric Nam stond in een uitverkochte Paradiso...