VERSLAG: Marina - 12/05 - Amare

Podiuminfo was aanwezig bij Marina in Amare voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 20 foto's.

Bekijk de Marina - 12/05 - Amare foto's

VERSLAG: Sjoert Bakker  

Marina - 12/05 - Amare

De Welsh-Griekse pop-zangeres Marina is in Den Haag voor een avond electro-pop. Ze weet te imponeren met liedjes van haar nieuwe album 'Ancient Dreams in a Modern Land' en natuurlijk haar bekendste hits.

De show is al maanden uitverkocht en in Marinas eigen woorden de laatste keer dat ze met liedjes van haar meest recente album tourt. Voor het zover is start de avond met voorprogramma Tove Styrke, een Zweedse zangeres. De sfeer zit er al goed in en er wordt al gedanst. Na haar optreden grapt er een vader in het publiek: "bedankt Marina, we kunnen alweer naar huis".

De samenstelling van het publiek zijn vooral jonge vrouwen en hier en daar een moeder en vader. Ook zijn er jongens met make-up aanwezig. Het hartje van Marina haar 'Electro Heart'-look siert de wangen van de jonge fans.

Nadat de band is opgebouwd wordt het donker in de zaal en is de spanning voelbaar. Marina komt op onder daverend applaus en gejoel. Ze start met twee nummers van 'Ancient Dreams in a Modern Land', de titelsong en 'Venus Fly Trap'. Elk woord wordt luidkeels meegezongen vanuit het publiek. Ook ouder materiaal als 'Froot', 'I Am Not a Robot' en de megahit 'Oh No!' kunnen rekenen op herkenning en dankbaar gejuich. Wanneer Marina over het podium loopt en even aandacht geeft aan de fans aan de zijkanten wordt er gegild en 'We love you Marina' geroepen.

Halverwege de show vertelt Marina dat ze de Oekraïense vlag achter in de zaal gezien heeft en het volgende nummer opdraagt aan de mensen die het moeilijk hebben daar. Ook vindt ze het fijn dat er nog meer vlaggen hangen: de Griekse en Welshe vlag vanwege haar roots en de Nederlandse vlag.

Bij het nummer 'Hollywood' lijkt het publiek niet meer te houden. De energie spat ervan af, ook achter in de zaal en op de balkons. Marina vertelt ook nog dat ze trots is dat haar vader vanavond in de zaal is met zijn vrienden.

Tegen het einde van de show komen de allegrootste hits langs 'How to Be a Heartbreaker' en 'Bubblegum Bitch'. Dat wordt zeer gewaardeerd door alle Highly Emotional People die aanwezig zijn. Als toegift wordt toepasselijk afgesloten met 'Goodbye' en haar allerbekendste nummer 'Primadonna'. Eigenlijk is de show een aaneenschakeling van het bekendste materiaal geweest van de popqueen. Elke Marina-fan heeft vanavond waar voor hun geld gekregen!

FOTOGRAFIE: Dimitri Hakke  

12
Marina foto Marina - 12/05 - Amare Marina foto Marina - 12/05 - Amare Marina foto Marina - 12/05 - Amare Marina foto Marina - 12/05 - Amare Marina foto Marina - 12/05 - Amare Marina foto Marina - 12/05 - Amare Marina foto Marina - 12/05 - Amare Marina foto Marina - 12/05 - Amare Marina foto Marina - 12/05 - Amare Marina foto Marina - 12/05 - Amare Marina foto Marina - 12/05 - Amare Marina foto Marina - 12/05 - Amare
 
12
 

KATE NASH - 12/05 - TOLHUISTUINIn 2007 bestormde de toen twintigjarige Kate Nash de Nederlandse hitlijsten...

KING NO-ONE - 3/05 - MELKWEG Op 3 mei trad King No-One op de in de upstairs van de Melkweg. Er was niet al...