VERSLAG: Amistat 29/04 Paradiso

VERSLAG: Thomas Spiekerman  

Amistat 29/04 Paradiso

Na meerdere keren uitgesteld te zijn door de corona-maatregelen, mag de show van Amistat dan in de lente van 2022 plaats vinden. Een uitverkochte bovenzaal is getuige van een charmante performance, die alle beloftes rondom deze act waarmaakt.

Het is een methode die voor veel beginnende artiesten werkt, veel reizen, kleine concerten geven en publiek verzamelen en deze al voor zich gewonnen fans aanmoedigen de volgende keer weer meer vrienden mee te nemen. Inmiddels is het Amistat al aardig gelukt een trouwe fanbase te verzamelen die zelfs meereist om maar geen concert te missen.

Of de Grote zaal van Paradiso al binnen handbereik is, valt nog lastig in te schatten omdat de muziek van de broers behoorlijk akoestisch, intiem en fragiel is. Als reizende (straat)muzikanten ontmoeten ze onderweg allerlei medemuzikanten en deze keer is een o.a. violist een welkome toevoeging aan de sound van Amistat.

De muziek is vergelijkbaar met Ben Howard, Crosby Stills & Nash, Skinny Living en ook wel Bear's Den. Met het liedje 'Brave' heeft Amistat al een gigantische oorwurm te pakken die dagenlang in je hoofd blijft hangen, in Paradiso doen ze 'm a capella en de joelende, enthousiaste zaal reageert volop op de momenten van interactie. Een enkele gillende dame in de zaal, geeft er ook een boyband associatie mee maar daar is Amistat toch echt te puur muzikaal voor om in die hoek geschoven te worden.

Eén van de mooiste nummers genaamd Born To Reign wordt helaas overgeslagen maar er is volop songmateriaal wel aanwezig dat overtuigt en nergens verveelt. Volgend jaar hoopt de band alweer terug te komen in Amsterdam met een ongetwijfeld nog verder volgroeide set en als de aanwas van fans blijft toenemen door hun uitstekende eigen promotiekanalen. Die Grote zaal van Paradiso is zeker mogelijk, met een iets vollere bandbezetting met drums en bas. Voor echt grote zalen als Afas Live, zal een hit in de dop als Brave toch echt de airplay vanuit radio of tv moeten gaan krijgen die het verdient.

 

DRY CLEANING - 03/05 - PARADISOZe zijn een beetje moe, de heren en dame van Dry Cleaning. Niet zo gek ook,...

FRANK TURNER & THE SLEEPING SOULS - 01/05 -... Frank Turner staat twee avonden in Nederlandse zalen, eerst in 013 en daarna...