VERSLAG: Joost - 26/04 - TivoliVredenburg

Podiuminfo was aanwezig bij Joost in TivoliVredenburg voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 12 foto's.

Bekijk de Joost - 26/04 - TivoliVredenburg foto's

VERSLAG: Sjoert Bakker  

Joost - 26/04 - TivoliVredenburg

Door het steeds moeten verplaatsen is het concert van Joost niet zomaar een show meer. Door de corona-jaren heen is het geëvolueerd tot een 'Joost Klein 5D Experience' met meerdere zalen gevuld door bevriende artiesten van de rapper. Een mooie zet van de albino uit Friesland. Pakt het goed uit? Jazeker!

In de Pandora-zaal treden DJ Nadim, Parsa, Yung Petsi, Rarri Jackson en Brunzyn op. De verdwaalde jeugd (TivoliVredenburg is een ontzettend doolhof voor wie er niet vaak komt) wordt voorzichtig aan alvast getrakteerd op een feestje.

Ondertussen wordt de Ronda-zaal opgewarmd voor de hoofdartiest. DJ Nadim draait eerst gevolgd door GIMBO9000 die stevige platen draait. Zodra de 'Mystery DJ' verschijnt wordt er uitgebreid gelachen en gejoeld door de menigte. Het blijkt Stuntkabouter te zijn, ook wel Stuntje genoemd. Hij grapt dat hij pas een paar weken heeft geoefend met een DJ-cursus en draait vooral melige muziekjes.

Dan is het eindelijk tijd voor de man waar iedereen voor gekomen is: Joost Klein. Met 1983 op zijn vingers getatoeëerd komt hij het podium opgewandeld met zonnebril op. Op zijn jas staat 5D Experience. Bij binnenkomst kregen de bezoekers een '5D Bril' mee (van het merk Albino Sports). Hoog tijd om die op te zetten en los te gaan. Het eerste liedje wordt al gelijk meegezongen: 'Wie ben jij?! Ik ben een god! Ik weet zeker jij hebt 7 pillen op! Suck my dick bitch!'

De show is een aaneenschakeling van de bekendste liedjes van de Frieslandse voormalig YouTuber. De teksten zitten er goed in bij het publiek. 'Albino', 'Bus Gemist', 'Buurman'... de aanwezige jeugd kent ze stuk voor stuk, woord voor woord. De slogan 'negen-tien drie-en-tachtiggg' wordt als één man meegeroepen. Naast een goede performer is Joost ook handig met het aan elkaar praten van het optreden. Op de nonchelange waarmee hij dat doet kan menig televisie-presentator jaloers zijn.

Even wordt de show stopgezet tijdens een moshpit omdat het even te heftig wordt. Vermoedelijk is Joost wijs geworden van wat er misgegaan is bij Astroworld (waarbij tien mensen omkwamen). De instructie wordt gegeven om goed op elkaar te letten.

Bij het nummer 'Papa en Mama' ontstijgt Joost het zijn van een meme-rapper naar een echte artiest. Met zijn persoonlijke verhaal over het gemis van zijn ouders maakt hij veel indruk. Zelfs de stoerste jongens hebben hun mobiel als schijnend lichtje in de lucht. Er worden hartjes gevormd door de handen en Joost staat stil zijn lied over te brengen in plaats van rond te rennen.

Ook heeft de show een hoop gastartiesten. Het straalt er vanaf dat het stuk voor stuk goede vrienden zijn. Bij de toegift staat er zelfs twintig man op het podium met vlaggen te zwaaien 'I LOVE JOOST'. Het optreden is voorbij gevlogen en heeft geen moment verveeld. Naast leuke teksten brengen en energiek optreden merk je aan alles dat Joost erg puur is in alles wat hij doet. De zaal heeft hij daarmee volledig in zijn zak en dat is hem gegund!

FOTOGRAFIE: Iris Neline Kuit  

Joost foto Joost - 26/04 - TivoliVredenburg Joost foto Joost - 26/04 - TivoliVredenburg  foto Joost - 26/04 - TivoliVredenburg Joost foto Joost - 26/04 - TivoliVredenburg Joost foto Joost - 26/04 - TivoliVredenburg Joost foto Joost - 26/04 - TivoliVredenburg Joost foto Joost - 26/04 - TivoliVredenburg Joost foto Joost - 26/04 - TivoliVredenburg Joost foto Joost - 26/04 - TivoliVredenburg Joost foto Joost - 26/04 - TivoliVredenburg Joost foto Joost - 26/04 - TivoliVredenburg Joost foto Joost - 26/04 - TivoliVredenburg
 
 

SUZAN & FREEK - 23/04 - ZIGGO DOMESuzan & Freek stonden vanavond in een uitverkochte Ziggo Dome, check hier hoe...

INHALER - 26/04 - PARADISO Inhaler stond twee dagen in een zo goed als uitverkocht Paradiso. Support act...