VERSLAG: Celine Cairo 17/10 TivoliVredenburg

VERSLAG: Thomas Spiekerman  

Celine Cairo 17/10 TivoliVredenburg

Het sleutelmoment van deze albumrelease show van Celine Cairo gebeurt tijdens de song As Long As You Love Me. Hier vindt namelijk iets prachtigs plaats wat je tot achterin de zaal kunt voelen. Na een geconcentreerde en gedecideerde start van het optreden, professioneel gezongen en gespeeld wordt er een bepaalde spanning opgebouwd. Nieuwe liedjes worden voor het eerst voor een volle zaal gespeeld, sowieso is het een eerste optreden voor veel publiek sinds lange tijd.

De adrenaline van weer op een podium staan. De trots van je nieuwe werk, maar ook de kwetsbaarheid ervan. Dit was eerder bij debuut Freefall ook het geval, maar in Utrecht voelt het nog wat intenser en intiemer. Daarom is het zo indrukwekkend als tijdens het eerder beschreven liedje As Long As You Love Me er met iets voller bandgeluid en enthousiast gejoel uit de zaal je zichtbaar alle laatste restjes spanning van het gezicht van Celine Cairo ziet afglijden.

De zangeres geniet nu vanuit ontspanning en terechte trots op haar nieuwe werk van het optreden dat ze geeft. Er is ook nogal wat gebeurd, zoals het hacken van haar Instagram-account en andere lastige bijzaken van het social media tijdperk dat ze in Famous zingt. "We leven in tijden waarin we verschillende online identiteiten hebben, ik zelf ook." Ook solo akoestisch weet ze met haar zuivere, emotionele zang de zaal volledig aandachtig te boeien met bijvoorbeeld een schitterende Sade-cover By Your Side.

Ze betrekt ook haar band veel bij het optreden het is een collectief organisch geheel die de gevoelige sferische liedjes in de lijn van London Grammar op indringende wijze neerzet. Het melancholische cello geluid is ook een fantastische toevoeging aan de sfeer die opgeroepen wordt. Persoonlijke favorieten als Hibernate en Found A Light brengen het concert verder naar hemelse wegdroomsferen.

De carrière van Celine Cairo zit nog altijd in een opwaartse lijn, volledig op eigen kracht en vanuit intuitief geschreven songs met behulp van de juiste mensen wordt hier een basis gelegd van een oeuvre dat hopelijk uit vele albums mag bestaan. Deze bij het grote publiek nog net iets te onbekende zangeres bouwt gestaag een almaar groeiende fanbase op met haar poppodia en theater tours. Een kwestie van tijd voor echt niemand meer om de pure schoonheid van Celine Cairo heen kan.

 

BLANKS - 20/10 - PAARDBlanks maakte er vanavond een feestje van! Check hier hoe dat er uit zag.

ADE: A STATE OF TRANCE Afgelopen donderdag was A State of Trance onderdeel van ADE. Een feestje,...