VERSLAG: Blanks - 07/10 - Doornroosje

Podiuminfo was aanwezig bij Blanks in Doornroosje voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 12 foto's.

Bekijk de Blanks - 07/10 - Doornroosje foto's

VERSLAG: Marleen de Roo  

Blanks - 07/10 - Doornroosje

Hebben we concerten gemist? Als we de zingende, springende, zelfs gillende bezoekers bij het concert van Blanks mogen geloven; zeker weten. Er heerst een gelukzalig gevoel in Doornroosje vandaag en dat komt mede door de suikerzoete popmuziek van de Nederlandse singer-songwriter.



Hoewel Blanks, echte naam Simon de Wit, hartstikke Nederlands is, spreekt hij vanavond alleen in het Engels (met uitzondering van "sjongejonge"). Dit komt omdat er veel internationale fans naar het Nijmeegse poppodium zijn afgereisd. Want hoewel door corona de cultuursector bijna was omgevallen, groeiden Blanks YouTube kanaal en sociale media accounts met fans. Zijn toegankelijke popmuziek zorgde voor de nodige luchtigheid in de donkere dagen. Hij maakte zelfs een nummer met zijn Instagram volgers over verliefd worden op je beste vriend(in) en schreef nieuwe songs, waarvan ‘Dance Alone’ veel voetjes van de vloer krijgt vanavond. 



Soms een vleugje surfpop, hier en daar een ukulele, maar ook heel veel 80s synthesizer melodieën, dat vormt Blanks setlist. Waar hij ook met liefde naar verwijst, zoals in ‘Favorite Nightmare’ wanneer hij zingt: "Ice cream kisses, baby. We're in your dad's Mercedes. The radio is playing 80's songs."



De teksten zijn simpel, waardoor zelfs de concertganger onbekend met zijn repertoire ze binnen no-time meezingt. En dat doen ze dan ook. Vooral de hit ‘Better Now’ en de laatste single ‘Never Have I Ever’ worden massaal meegezongen. Eigenlijk hoeft Blanks niets te doen om het nummer tot een goed einde te brengen.



Hij is op zijn gemak op het podium, heeft veel interactie met het publiek. Pakt ook regelmatig een camera van een fan om zichzelf en de bezoekers te filmen. Ook voor zijn eigen (1,3 miljoen abonnees maar liefst!) YouTube kanaal maakt hij opnamen. En als hij zijn eigen hoofd op een groot doek (of is het een badlaken?) spot, draagt hij het trots op het podium.



Blanks zangstem is ook met recht pop te noemen. Het is beheerst en warm, hoewel hij niet alle noten raakt, maakt het het niet minder om naar te luisteren. Niet vreemd dus dat hij vorig jaar tijdens Popgala Noord 2020 nog verkozen is tot 'Beste Artiest’. Deze noorderling weet hoe hij harten moet raken. Hij weet wat werkt. Pop zoals het hoort: catchy, toegankelijk en vrolijk. En af en toe een mooie ballade op de piano en je hebt het bekende lijstje vol. 



De bezoekers gaan mee in zijn vrolijke wereld vol zoete pop. Ze zingen, springen, dansen, huilen, gillen, blazen zeepbellen, zwaaien en filmen. Blanks brengt Doornroosje vanavond terug in een betere wereld. Waar het weer gaat over verliefd worden, roadtrips en vriendschap en niet meer over corona en ander akelig nieuws. En hebben we dat niet allemaal nodig na 1,5 jaar concertloos te zijn geweest?

FOTOGRAFIE: Nonja de Roo  

Blanks foto Blanks - 07/10 - Doornroosje Blanks foto Blanks - 07/10 - Doornroosje Blanks foto Blanks - 07/10 - Doornroosje Blanks foto Blanks - 07/10 - Doornroosje Blanks foto Blanks - 07/10 - Doornroosje Blanks foto Blanks - 07/10 - Doornroosje Blanks foto Blanks - 07/10 - Doornroosje Blanks foto Blanks - 07/10 - Doornroosje Jet van der Steen foto Blanks - 07/10 - Doornroosje Jet van der Steen foto Blanks - 07/10 - Doornroosje Jet van der Steen foto Blanks - 07/10 - Doornroosje Jet van der Steen foto Blanks - 07/10 - Doornroosje
 
 

ILSE DELANGE - 07/10 - EFFENAARIlse Delange is bezig met haar vaak uitgestelde clubtour. Podiuminfo ging...

MY BABY - 09/10 - TIVOLIVREDENBURG Een dampende zaal vol mensen bij de clubtour van My Baby. Post-pandemie...