VERSLAG: Lee Fields & The Expressions - 13/10 - Luxor Live

VERSLAG: René Obdeijn  

Lee Fields & the Expressions

Lee Fields & the Expressions brengen heerlijke soulmuziek en zijn op tournee door Europa.
Lee is inmiddels 69 jaar en bracht zijn eerste single al in 1969 uit.

De laatste jaren is Lee zeer produktief en ook dit jaar heeft hij weer een nieuwe prachtige plaat uit genaamd ‘It rains love’.
5 nummers van deze plaat staan centraal op de korte setlist van 14 nummers. Oo ook van zijn vorige plaat ‘a special night’ staan 3 nummers op de setlist.
De band opent intrumentaal met ‘Saturn’ en laten horen dat ze de sound van de plaat ook op het podium weten brengen.
Het voornamelijk kleurloze publiek zingt en feest heerlijk mee met een alles behalve kleurloze act. Lee weet een goede interactie met het publiek in ‘It rains love’ te realiseren die een lange uitvoering krijgt.

Hoogtepunt van het optreden betreft het laatste nummer voor de toegift ‘Faithful Man’ De manier waarop Lee dit nummer brengt komt zo geloofwaardig en oprecht over. “ I’ve always been a faithful man till you came along” brengt ook de beste meezing kwaliteiten van het publiek naar voren.

De instrumentale toegift ‘Mars’ laat nogmaals horen hoe goed en soepel de begeleidingsband The Expressions is. Heerlijk saxofoon en trompet werk dat net zo vintage klinkt als op de plaat. Na iets meer dan een uur is ‘Honey Dove’ de afsluiter.

Iets meer dan een uur is precies genoeg om het fris te houden zonder dat de band in herhaling valt. De meezinger “we can make the world betteer if we come together” is een mooie boodschap waarmee Lee ons achterlaat.

 

ROSANNE CASH - 15/09 - TIVOLIVREDENBURGGrande dame Rosanne Cash staat vanavond in de prachtige grote zaal van...

NICK & SIMON - 04/10 - PARADISO Het Volendamse duo Nick & Simon deden op een regenachtige vrijdagavond het...