VERSLAG: Duncan Laurence - 10/10 - Doornroosje

VERSLAG: Marleen de Roo  

Duncan Laurence - 10/10 - Doornroosje

b>In een uitverkocht Doornroosje in Nijmegen, staat Duncan Laurence te stralen op het podium. "Jullie dachten zeker dat ik 12 keer 'Arcade' ging zingen? En dan misschien ook een keer de Mental Theo versie? Ha!"

Nee, Duncan Laurence speelt niet alleen 'Arcade', hét nummer waarmee hij het Eurovisie Songfestival eerder dit jaar won. Die speelt hij uiteraard pas tegen het einde van zijn uur durende set. Duncan heeft veel meer songs meegenomen. Liedjes die hij heeft mogen schrijven in studio's in Londen en Los Angeles. Dankbaar dat hij op zulke mooie plekken muziek mag maken.

Hoewel de show een ietwat valse start heeft (de bas staat niet helemaal goed afgestemd), veranderd dat meteen als Duncan Laurence zijn mond opendoet. Liet hij tijdens het Eurovisie Songfestival al horen wat een ijzersterke stem hij heeft, het is niet anders in Doornroosje vanavond. Donkere, zwoele ondertonen met een loepzuivere kopstem. Alleen daarvoor is het terecht dat het hier vanavond vol staat.

Het is de eerste avond van zijn tour door Nederland en dan meteen een uitverkochte show. Duncan is dan ook zo gelukkig bij het zien van de volle zaal. "Wow! Ik kan het gewoon niet geloven!" En af en toe spreekt zijn onzekerheid nog, alsof hij bang is dan de zaal meteen leegloopt bij een onafgemaakte song. "Ik dacht, ik doe het gewoon, f*ck it!"

De songs die Duncan meeneemt tijdens zijn tour zijn gevoelig, hebben net als het bekende 'Arcade' emotionele teksten over het verleden, liefde en onzekerheid. Wat opvalt is dat Duncan veel invloeden uit de dance-muziek haalt. Ook al staat er een goede rockband op het podium, de catchy melodielijnen doen soms ook denken aan songs van David Guetta of Calvin Harris. Zeker als hij dan ook nog roept: "Show me your hands!" Maar het maakt de songs wel heel aantrekkelijk en toegankelijk, potentieel hitlijst materiaal. Popmuziek, zoals pop is bedoeld. De song 'Together We Run' lijkt daarin het beste te slagen. Je zingt het zo mee. Daarnaast heeft het dezelfde gevoeligheid en kracht als 'Arcade'.

Kortom: Duncan heeft de stem, de liedjes en het publiek. Hoewel zijn songs niet superspannend of vernieuwend zijn, gaat de stap naar een carrière als fulltime muzikant echt wel lukken. We zijn voorlopig nog niet van Duncan Laurence af!

Verslag en foto's gemaakt op: 10 oktober 2019

FOTOGRAFIE: Anne-Marie Kok  

Duncan Laurence foto Duncan Laurence - 10/10 - Doornroosje Duncan Laurence foto Duncan Laurence - 10/10 - Doornroosje Duncan Laurence foto Duncan Laurence - 10/10 - Doornroosje Duncan Laurence foto Duncan Laurence - 10/10 - Doornroosje Duncan Laurence foto Duncan Laurence - 10/10 - Doornroosje Duncan Laurence foto Duncan Laurence - 10/10 - Doornroosje Duncan Laurence foto Duncan Laurence - 10/10 - Doornroosje Duncan Laurence foto Duncan Laurence - 10/10 - Doornroosje Duncan Laurence foto Duncan Laurence - 10/10 - Doornroosje Duncan Laurence foto Duncan Laurence - 10/10 - Doornroosje Duncan Laurence foto Duncan Laurence - 10/10 - Doornroosje Duncan Laurence foto Duncan Laurence - 10/10 - Doornroosje  foto Duncan Laurence - 10/10 - Doornroosje  foto Duncan Laurence - 10/10 - Doornroosje  foto Duncan Laurence - 10/10 - Doornroosje
 
 

MIYAVI - 15/10 - MELKWEGJapanse rock artiest Miyavi stond afgelopen avond op het podium in Nederland...

SLEEP - 09/10 - MELKWEG De uptime stoner rock band Sleep speelde in een volgepakte Melkweg