VERSLAG: Skunk Anansie - 06/09 - Paradiso

Podiuminfo was aanwezig bij Skunk Anansie in Paradiso voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 15 foto's.

Bekijk de Skunk Anansie - 06/09 - Paradiso foto's

VERSLAG: Rob van der Zwaan  

Skunk Anansie - 06/09 - Paradiso

Skunk Anansie bestaat in 2019 25 jaar. Dat wordt gevierd met een live-album van 25 nummers en een flinke Europese tournee. Nederland wordt op deze 25LIVE@25 tour natuurlijk niet overgeslagen! Paradiso is het laatste podium dat Skunk Anansie op deze tour ontvangt. Een dag later speelt het vijftal op het Crammerock festival echt het laatste concert.

Na een prima voorprogramma van het Nederlandse Tape Toy, wordt het publiek in Paradiso met 'Firestarter' van the Prodigy klaargemaakt voor de wervelwind die Skunk Anansie nog steeds is. Hoewel de band dus al 25 jaar meegaat en zangeres Skin 52 jaar oud is, heeft Skunk Anansie niks aan energie ingeboet. Met een ziedend 'Charlie Big Potato', stroboscopen en een imposante jurk van wapperend aluminiumfolie, is het duidelijk dat Skunk Anansie vanavond alles zal doen om het publiek tot grote hoogtes op te zwepen.

Voor een band als Skunk Anansie is Paradiso natuurlijk ook maar een klein zaaltje. Twee jaar geleden stond Skunk Anansie nog in de Afas Live en ook de Ziggo Dome kreeg de groep al twee keer over de vloer. Op een intensiteit en volume dat in deze grote concertzalen niet had misstaan, wordt Paradiso omvergespeeld. Dummer Mark Richardson kent twee standen kent: hard en heel hard. Bassist Richard Lewis speelt alles aan elkaar en gitarist Martin Kent zorgt voor de kenmerkende hard/zacht-dynamiek van Skunk Anansie. Maar blikvanger is en blijft natuurlijk Skin, de frontvrouw waar de tijd geen vat op lijkt te hebben. Alle hoge noten haalt ze, terwijl ze zich met een energie over het podium beweegt alsof ze op een trampoline staat. Na twee keer het publiek in te zijn gedoken, klimt ze ook het balkon van Paradiso op om daar een rondje te doen. Het lijkt ons sterk dat dit al eens eerder door een vijftig-plusser is gedaan.

De 25LIVE@25 tour is een terugblik. Met 'Weak', 'Hedoism' en 'Brazen (Weep)' komen tot vreugde van het publiek in Paradiso alle grote hits langs. Toch wordt er ook vooruit gekeken. 'This Means War' is een heerlijk rockende nieuwe single. Het zou mooi zijn als dit het begin is van een album. De sound van Skunk Anansie is op dit moment verre van vernieuwend, maar qua politieke boodschap is Skunk Anansie nooit uit de mode geweest. Met de opkomst van extreem-rechts, het populisme en natuurlijk de Brexit is er weer heel wat om tegenaan te schoppen. Vanadond laat Skunk Anansie zien dit nog steeds als de beste te kunnen! Op deze manier kan de band zo nog 15 jaar mee.

FOTOGRAFIE: Andrea Roell  

12
Tape Toy foto Skunk Anansie - 06/09 - Paradiso Tape Toy foto Skunk Anansie - 06/09 - Paradiso Tape Toy foto Skunk Anansie - 06/09 - Paradiso Skunk Anansie foto Skunk Anansie - 06/09 - Paradiso Skunk Anansie foto Skunk Anansie - 06/09 - Paradiso Skunk Anansie foto Skunk Anansie - 06/09 - Paradiso Skunk Anansie foto Skunk Anansie - 06/09 - Paradiso Skunk Anansie foto Skunk Anansie - 06/09 - Paradiso Skunk Anansie foto Skunk Anansie - 06/09 - Paradiso Skunk Anansie foto Skunk Anansie - 06/09 - Paradiso Skunk Anansie foto Skunk Anansie - 06/09 - Paradiso Skunk Anansie foto Skunk Anansie - 06/09 - Paradiso
 
12
 

OH SEES - 07/09 - PARADISOVoor een heftig avondje uit was je bij de Oh Sees aan het juiste adres....

WHITNEY, A TRIBUTE BY GLENNIS GRACE - 08/09 - AHOY Twintig jaar na het laatste concert van Whitney Houston in Rotterdam Ahoy,...