VERSLAG: James Bay - 04/08 - NDSM-Werf

VERSLAG: Janske van den Broek  

James Bay - 04/08 - NDSM-Werf

Op deze zwoele zomeravond in augustus, is het NDSM-Werf omgetoverd tot een mini festivalterrein. Compleet met knus plein met foodtrucks. Met aan de rand van het water, een klein podium waar Jessie J, James Bay & 30 Seconds to Mars deze dagen de sterren "onder" de hemel mogen spelen.

Vanavond is het de beurt aan de 28-jarige James Bay. Om alle vroege vogels alvast extra op te warmen in het zonnetje, heeft hij de Ierse JC Stewart meegebracht. De singer-songwriter begeleid zichzelf met gitaar en weet met zijn mooie stemgeluid het binnenstromend publiek voor zich te winnen. Het breekbare "Like I Did" past perfect bij deze avond. Zwoele akoestische liefdesliedjes in de warme avondzon.

Daarna is het tijd voor onze eigen Rondé. Terwijl zangeres Ricky Borgelt rond danst over het podium, stroomt het terrein langzaam vol. Er wordt meegezongen en gedanst op de poppy sound van de band. De hits "Run" en "Naturally", maar vooral de cover "Freed From Desire" zorgt voor pure nostalgie met de voetjes van de vloer.

Daarna is het tijd voor James Bay. Het terrein is inmiddels goed gevuld en iedereen is er klaar voor. Met "Pink Lemonade" en "Craving opent Bay zijn show. We zijn los. Terwijl de boten achter hem voorbij drijven, speelt Bay zijn mooiste nummers zoals "Scars" en "Us". Met je ogen dicht en de warme zon in je gezicht luisteren naar zijn prachtige stem, dat is puur genieten. Bay verteld sympathiek en dankbaar hoe bijzonder hij het vindt dat hij voor zoveel mensen hier vanavond mag spelen.

Het industriële NDSM-werf, met een ondergaande zomerzon, maken het plaatje compleet. "Let it Go" wordt uit volle borst gezongen en deinst over 't IJ. De sfeer is warm en gemoedelijk. Bay geniet en zijn publiek geniet met hem mee. Even weg van alles en samen luisteren naar zijn muziek. Daarna nog even springen op "Best fake Smile", cover "Proud Mary" met als afsluiter "Hold Back The River". Een toepasselijke afsluiter, hier op het NDSM-Werf. Wat een heerlijke zomeravond, zo samen met James Bay. Hier mogen er wel meer van zijn!

Verslag en foto's gemaakt op: 04 augustus 2019

FOTOGRAFIE: Eva Ruiten  

James Bay foto James Bay - 04/08 - NDSM-Werf James Bay foto James Bay - 04/08 - NDSM-Werf James Bay foto James Bay - 04/08 - NDSM-Werf James Bay foto James Bay - 04/08 - NDSM-Werf James Bay foto James Bay - 04/08 - NDSM-Werf  foto James Bay - 04/08 - NDSM-Werf James Bay foto James Bay - 04/08 - NDSM-Werf  foto James Bay - 04/08 - NDSM-Werf James Bay foto James Bay - 04/08 - NDSM-Werf Rondé foto James Bay - 04/08 - NDSM-Werf Rondé foto James Bay - 04/08 - NDSM-Werf  foto James Bay - 04/08 - NDSM-Werf
 
 

THIRTY SECONDS TO MARS - 06/08 - NDSM-WERFHet laatste concert van de City Sounds reeks op het NDSM terrein in Amsterdam...

QUEENSRYCHE - 03/08 - EFFENAAR De hoogtijdagen van Queensryche liggen al een tijdje achter ons. Maar toch...