VERSLAG: Bryan Ferry - 22/05 - Muziekgebouw Eindhoven

VERSLAG: René Obdeijn  

Bryan Ferry

Bryan Ferry brengt met klasse zijn grootste klassiekers

Het voorprogramma bestaat uit het Britse organic-pop trio: Paradisia. Deze band past in het beeld met Ferry van klasse en stijl. Drie dames die op een fraaie wijze rustige nummers brengen en met een mooie eigen bewerking van ‘Dancing in the dark’ laten zien dat ze zelfs van een Bruce Springsteen cover iets eigens kunnen maken met harp en keyboards.

De grote successen van Bryan Ferry dateren uit de jaren 70 met Roxy Music en daarna in de jaren 80 solo. Na het grote succes van ‘Avalon’ in 1982 ging Bryan Solo verder met succesvolle platen als ‘Boys and girl’ en ‘Taxi’.

Bryan geeft wat het publiek verwacht en dat is een fraaie dwarsdoorsnede uit de tijd van Roxy Music en zijn solo carriere. Bryan wordt begeleid door maar liefst 9 band leden die zorgen voor een perfecte uitvoering van het bekende materiaal.
Een top band die ingespeeld is maar waarin de spontaniteit wat verdwenen is.
De focus ligt op het perfect uitvoeren van de nummers.

Bryan is netjes gekleed in pak mèt stropdas. Het publiek komt pas los naarmate de avond vordert bij een drieluik met de nummers: 'Love is the drug'; 'More than this' en ‘Avalon'.
Zoals altijd blijft Ferry de gastheer van zijn eigen show.
Rustig maar met passie, zingt hij zijn setlist, hij geniet er zichtbaar zèlf óók van.
Op zijn tijd is er ruimte om een slokje water te nemen en om zijn parels te deppen. Met zijn 73 jaar mag Bryan er nog bèst wézen en is het logisch dat het weer meer statisch word.
Verrassend fraai is de live uitvoering van ‘Boys and girls’ en de uitvoering van ‘Take a chance with me’.

De 1e toegift is: 'Let's stick together’ en daarbij kwam het publiek echt los. Een heerlijk opzwepend nummer dat ook zijn grootste hitsucces is in de lage landen. Men dacht dat het daarbij bleef, maar daarna zong hij nog: ‘Jealous guy'. Dàt is het einde van zijn optreden in Eindhoven, met een zwaai en een handkus naar het publiek, neemt hij afscheid en verdwijnt weer achter de coulissen. Precies 90 minuten muziek. De show was donker qua ambiance en ook de lichtshow was daar op aangepast waardoor vele artiesten in het donker aan de slag gingen en enkel Bryan in de schijnwerpers stond. De lichtman was niet scherp deze avond want Bryan werd vaak te laat belicht en zong soms nog in het donker.


Een perfecte muzikale show waarbij het echte contact met het publiek werd gemist waardoor de vonk maar even bij een aantal nummers oversloeg. Je merkt dan dat Bryan inmiddels ruim 50 jaar podium ervaring heeft en enigszins op de automatische piloot de set afwerkt. Het afwerken gebeurd op een hoog niveau want hij is nog goed bij stem en de saxofoniste weet de show een aantal malen te stelen met de vele sax solo momenten die in veel nummers zijn verwerkt.
Ferry is nog steeds zeer productief dit decennium bracht hij al 4 platen uit en weet van geen ophouden. Het publiek is daar blij mee (uitverkocht huis) want kan zo nog genieten van het ‘jeugd sentiment’ want de gemiddelde leeftijd was 50 plus. Muzikaal mag deze oude rot in het vak nog wel doorgaan want kwaliteit levert hij nog steeds.

Verslag en foto's gemaakt op: 22 mei 2019

FOTOGRAFIE: René Obdeijn  

Bryan Ferry foto Bryan Ferry - 22/05 - Muziekgebouw Eindhoven Bryan Ferry foto Bryan Ferry - 22/05 - Muziekgebouw Eindhoven Bryan Ferry foto Bryan Ferry - 22/05 - Muziekgebouw Eindhoven Bryan Ferry foto Bryan Ferry - 22/05 - Muziekgebouw Eindhoven Bryan Ferry foto Bryan Ferry - 22/05 - Muziekgebouw Eindhoven Bryan Ferry foto Bryan Ferry - 22/05 - Muziekgebouw Eindhoven Bryan Ferry foto Bryan Ferry - 22/05 - Muziekgebouw Eindhoven Bryan Ferry foto Bryan Ferry - 22/05 - Muziekgebouw Eindhoven Bryan Ferry foto Bryan Ferry - 22/05 - Muziekgebouw Eindhoven Bryan Ferry foto Bryan Ferry - 22/05 - Muziekgebouw Eindhoven  foto Bryan Ferry - 22/05 - Muziekgebouw Eindhoven  foto Bryan Ferry - 22/05 - Muziekgebouw Eindhoven
 
 

MAREN MORRIS - 22/05 - PARADISOCountryzangeres Maren Morris kwam op 22 mei naar Paradiso te Amsterdam voor...

ALEX AIONO - 21/05 - MELKWEG Met zijn prachtige stem en loyale fans stond Alex Aiono dit keer in de...