VERSLAG: Part of the Weekend Never - 28/4 - Paradiso

VERSLAG: Marcel Kamphuis   Kees de Jong  

Part of the Weekend Never - 28/4 - Paradiso

In 2005 besloten drie dronkenlappen voor de grap een groep op te richten, De Jeugd van Tegenwoordig was de naam en de grap leek er snel vanaf. In 2008 zijn Vieze Fur, P. Fabergé en Willie Wartaal echter weer helemaal terug. Het album De Machine ligt in de winkels en vanavond krijgen we vooral nummers hiervan te horen. Er wordt een fles champagne ontkurkt om te vieren dat het nieuwe album uit is en de heren gaan gelijk goed los. Het publiek blijkt de teksten van onder andere 'Kerk', 'Buma in Mijn Zak', 'Datvindjeleukhe' en 'Hollereer' reeds goed onder de knie te hebben, maar vooral bij nummer-1 hit 'Watskeburt?!' gaat iedereen los.

Terwijl DJ Joost van Bellen het publiek in de pauze vermaakt maken Willie Wartaal en Arjuna Schiks zich op voor het volgende optreden. De heren maken sinds een aantal maanden muziek. Geprogrammeerd onder AKA The Junkies is het hun beurt om Amsterdam te laten wiebelen. Met behulp van een gruwelijke stemvervormer zorgt Willie Wartaal voor de vocals en Arjuna Schiks voor de beats. Met dit optreden blijkt dat Willie een zeer goed gevoel voor electro te hebben. Het publiek reageert schijnbaar verrast op de nummers naast 'Konijntje doe maar wiebelen'.

Zanger Pepijn Lanen, producer Rimer Veeman en ontwerper Pieter Janssen brengen vervolgens nonsensliedjes in het Frans, Engels, Duits en Nederlands. Met behulp van twee laptops op het podium worden onder de naam Le Le de nummers gebracht. De drie hebben onlangs hun Flage naar buiten gebracht en de grote portie humor vinden we vanavond terug in Amsterdam. Pepijn heeft er zin in en deelt bij het opkomen glazen uit om deze vervolgens te vullen met champagne. Op de visuals die we op het doek boven het podium zien staan komische teksten die soms inspelen op de nummers die voorbij komen zoals 'Jean Pierre Le Douche', 'Breakfast' en natuurlijk 'Skinny Jeans'. Vieze Fur komt nog even langs om zich te mengen tussen de stagedivers. Pepijn bedankt ons allemaal en verlaat dan het podium.

De hippe Daft Punk-achtige vibe doet het goed in Paradiso en het publiek gaat op de voorste rijen aardig los. De grote man achter het trio is tevens bekend als schrijver (Vice Magazine e.a.), designer, allround party-animal en maakt vandaag zijn reputatie waar; hij weet er één groot feest van te maken. Dit ook zonder zijn twee Jeugd-vrienden.

Hoewel een feest tot zes uur 's nachts erg gewaagd is voor doordeweeks, is de zaal langzaam erg goed gevuld. De Jeugd van Tegenwoordig is anno 2008 weer helemaal hot. Dat de soloprojecten van Willie Wartaal en Fabergé het ook goed kunnen gaan doen op electro feesten is vanavond wel duidelijk geworden gezien het enthousiasme van het publiek. Mocht er weer een feest als deze komen is het voor de organisatie misschien een idee van te voren goed de dag en locatie te bepalen zodat er geen scheve gezichten komen. Desondanks hebben de Amsterdammers vanavond bewezen helemaal 'aan' te zijn.

 

ANAPHYLACTIC SHOCK - 29/4 - HALL OF FAMEEen avond black metal in een zaal in het Tilburgse skatepark Hall of Fame!...

STREAM OF PASSION - 24/4 - EFFENAAR Een groep met allerlei soorten rock invloeden. Stream of Passion is een...