VERSLAG: ATEEZ - 12/04 - Q-Factory

Podiuminfo was aanwezig bij ATEEZ in Q-Factory voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 9 foto's.

Bekijk de ATEEZ - 12/04 - Q-Factory foto's

VERSLAG: Brittney Verhage  

ATEEZ - 12/04 - Q-Factory

ATEEZ is een Zuid-Koreaanse groep die in navolging van acts als BTS, Blackpink en Monsta X door de grote populariteit van Kpop een Europese tour doet. Vanavond staan ze in een ramvol en enthousiast Q-factory en Podiuminfo is erbij!

ATEEZ brengt hun eerste album ‘Treasure EP.1: All To Zero uit in oktober 2018. De groep is hiervoor bekend als KQ Fellaz. Dit was een projectgroep met als doel te oefenen voor hun debuut. ATEEZ bestaat uit Hongjoong, Seonghwa, San, Yeosang, Mingi, Wooyoung, Yunho en Jongho. De groep heeft recentelijk hun tweede album uitgebracht: Treasure EP.2: Zero To One. Direct na het uitkomen van hun nieuwe album, maakte ATEEZ bekend dat ze op tour gaan in Amerika en Europa. Vanavond staan ze hiervoor in een uitverkochte Q-factory.

Stipt om 19:00 uur begint het concert met een intro video van hun Track Intro: Long Journey van het album ‘Treasure EP.1: All To Zero. Elk lid van de groep wordt voorgesteld. Hierna doven de lichten en komt ATEEZ het podium op. Ze trappen af met titeltrack Pirate King van hun debuutalbum. De fans, ook wel Atiny’s genoemd, zingen vanaf het begin keihard mee.

Naast nummers van hun eigen albums zoals ‘Say My Name’, ‘Hala Hala’ en ‘Treasure’ laat ATEEZ een aantal dance covers van andere Kpop-groepen zoals Twice, BTS en Wanna One langskomen. Het is bijna voorspelbaar dat dit een gekkenhuis oplevert. Wat betreft show doet ATEEZ niet onder voor de grote Amerikaanse boybands als de Backstreet Boys of NSYNC.

Omdat ATEEZ natuurlijk last heeft van een taal-barriere (ze spreken nauwelijks Engels), had de groep hun fans opgeroepen om opdrachten en dance-covers in te sturen. Dit werd massaal gedaan. De leukste en origineelste worden uitgevoegd tijdens het concert. En voor de inzenders ligt natuurlijk een mooie ATEEZ goodiebag klaar. Het is een slimme aanpak die leuke momenten oplevert.

Na afloop van de show maakt ATEEZ een foto met alle fans en de Nederlandse vlag . De groep belooft snel terug te komen naar Nederland. Gezien de meer dan 3000 mensen die op Ticketswap naar een kaartje zochten, zou dit zomaar in de Afas Live kunnen zijn. Kpop maakt een enorme groei door en dat zien we ook steeds meer op de podia.

FOTOGRAFIE: Britt Crooswijk  

ATEEZ foto ATEEZ - 12/04 - Q-Factory ATEEZ foto ATEEZ - 12/04 - Q-Factory ATEEZ foto ATEEZ - 12/04 - Q-Factory ATEEZ foto ATEEZ - 12/04 - Q-Factory ATEEZ foto ATEEZ - 12/04 - Q-Factory ATEEZ foto ATEEZ - 12/04 - Q-Factory ATEEZ foto ATEEZ - 12/04 - Q-Factory ATEEZ foto ATEEZ - 12/04 - Q-Factory ATEEZ foto ATEEZ - 12/04 - Q-Factory
 
 

STELLA DONNELLY - 13/04 - ROTOWNStella Donnelly maakte indruk in Rotown Rotterdam met haar liedjes met...

DEVIN TOWNSEND - 11/04 - BAVO KERK HAARLEM Onder de titel "an evening with Devin Townsend" deed HevyDevy het eens...