VERSLAG: K’s Choice - 23/01 - Stadsschouwburg Nijmegen

VERSLAG: Marleen de Roo  

K’s Choice - 23/01 - Stadsschouwburg Nijmegen

Ze treden al ruim 25 jaar op. Als fan heb je de band dan wel door. Of toch niet? K's Choice tourt deze weken door Nederland in een iets aangepaste stijl. De tour Love = Music brengt een ingetogener K's Choice vol covers naar de Stadsschouwburg van Nijmegen.

Ergens geeft de titel van deze tour (Love = Music) het al een beetje weg. K’s Choice staat in eigen land weer helemaal in de belangstelling door het tv-programma Liefde voor Muziek, waar covers van andere artiesten worden gespeeld. In Nederland is dit programma bekend onder de naam Beste Zangers. Met hun eigen K’s Choice sound geven ze bekende hits een nieuw jasje. Een jasje die heel erg bevalt. Zo goed, dat ze nu een uitgebreide tour door Nederland doen met deze meer ingetogen sound.

Ze spelen dan ook veel covers deze avond. Bijzondere versies van artiesten uit een totaal ander genre, denk aan Helmut Lotti (Waarom Ik) en Within Temptation (Stand My Ground). Beide songs speelden ze ook, met veel succes, in het eerder genoemde programma.

Veel eigen songs spelen ze niet deze woensdagavond. Uiteraard komen een aantal hits ter ore, maar als ‘Not An Addict’ als toegift aan de beurt is, heeft de bezoekers al zeker 12 covers gehoord.

Maar is het erg dat de kwarteeuw K’s Choice een tour langs theaterzalen oplevert met emotionele coverversies van bekende en minder bekende songs? Gevoelige, rustigere versies van eigen nummers? Breekbaar, ook dankzij de prachtige zangstemmen van broer en zus Bettens? Voor de diehard fans is het misschien even slikken, maar voor de theaterbezoeker is deze stijl prachtig. Het grootste podium, in stilte luisteren, zittend met de ogen dicht. Hier hoeven geen luide drums en springende meezingers. Hier past de K's Choice met Love = Music prima.

 

VIVE LA FETE - 25/02 - METROPOOLVive la Fête is eindelijk bezig met een uitgebreide tour. Verplaatst van de...

100% NL AWARDS - 7/2 - THE BOX Ook dit jaar worden er weer 100% NL Awards uitgereikt in verschillende...